יום שישי, 6 בפברואר 2015

החבר שלכם בדיאטה?

מי אמור להיות החבר הכי טוב שלכם בזמן דיאטה?

בחורף הגוף מנסה להתחמם והוא דוחף אותנו לאכול יותר (במיוחד פחמימות) כדי לאגור קצת שומן שיכול ליצור "שכבה מבודדת מפני הקור".
בקיץ הגוף מנסה להתקרר ושוב מרק הירקות בגרסה הקרה שלו עוזר מאוד לווסת רעב ולספק לגוף את מה שהוא צריך.

מרק הירקות בגרסה שאני אתן לכם היום מתאים גם למי שלא אוהב לאכול ירקות וגם לילדים שידועים בתור "בעייתיים" בנושא.

דיאטה מהירה

ירקות הם דלים מאוד בקלוריות ומצד שני מלאים בחומרים מזינים שהגוף חייב כדי לתפקד.

למי שעדיין לא הפנים את הנקודה החשובה הזאת: ירקות הם המזון העיקרי עבור בני אדם. ירקות וגוף רזה לתמיד הולכים יד ביד. בירקות יש קצת סוכר טבעי שהוא בעצם פחמימה מורכבת שהיא טובה לנו, יש בהם ויטמינים, מינרלים, קצת חלבון וגם סיבים תזונתיים.
למרות שאני מאוד אוהבת ירקות, לפעמים גם לי היה קשה ליישם את ההמלצה לאכול בין 1-2 קילוגרם של ירקות כל יום. כדי לא להסתבך עם השקילה של הירקות כדי לראות אם אני מגיעה ל 1-2 קילוגרם ביום, שקלתי כוס אחת (בגודל של ספל) ויצא לי 200 גרם ירקות.
בפועל כדי להגיע לכמות המומלצת זה יוצא בין 5-10 כוסות כאלו של ירקות.
מכיוון שרוב הירקות מכילים בין 15-30 קלוריות ל-100 גרם, לקחתי ממוצע של 23 קלוריות.
2 קילוגרם של ירקות ביום יתנו לנו בסך הכל 450 קלוריות.
זה המזון הכי דיאטטי שקיים בטבע ומצד שני המזון בעל המרכיבים הכי נחוצים לגוף.



מ-5 כוסות של ירקות חתוכים יוצא מרק ענק. בפועל יש לנו 10 כוסות מרק ביום. ניתן לאכול מהמרק הזה בלי הגבלה. אפשר לקחת בתרמוס לעבודה, לאכול בערב כשרעבים, בתור ארוחת ביניים מעולה ובכל הזדמנות. ב-2 קילוגרם ירקות יש גם כ-20 גרם חלבון צמחי ואם נוסיף 2-3 מנות חלבון נוספות בארוחת בוקר, צהריים וערב, הגענו גם למכסת החלבון הרצויה לגוף.

בפועל, מרק הירקות הוא הבסיס היומי שלנו ויש לאכול ממנו כמה שיותר.
בארוחת הבוקר, הצהריים והערב אנחנו נאכל מנת חלבון כמו ביצה, גבינה, יוגורט, עוף, הודו, בשר, דג או טונה. להם נוסיף מנת שמן קטנטנה כמו 2 כפות טחינה, חצי אבוקדו, 6 זיתים וקצת ירקות.
שתי ארוחות הביניים יהיו פרי.

ובזה נגמר כל הכאב ראש מה לאכול כדי לרדת במשקל.


אני מכינה כמה סוגי מרק מוקרם פעם – פעמיים בשבוע ושמה במקרר.
בכל פעם שאני רעבה, אני מחממת לי מנה של מרק או לוקחת בתרמוס כשאני יוצאת מהבית.
זה פתר לי כמעט את כל כאבי הראש וההתעסקות עם אוכל וכמובן את "הדאגות" אם אכלתי מספיק ירקות או לא באותו יום. אני לא מתעסקת יותר בראש עם חישובים ומחשבות מיותרות לגבי אוכל.

הדבר הבאמת מדהים הוא שאני פשוט לא רעבה !!! 

אין לי איך לתאר לכם במילים את התחושה הנפלאה הזאת של "לא להיות רעב" ולא להתעסק במחשבות על אוכל כל הזמן. כל שעתיים – שלוש אני שותה כוס מרק ירקות מוקרם, ואני פשוט לא רעבה ויש לי "שקט" בראש.
מה שטוב במרק ירקות מוקרם הוא שלא רואים כמעט את הירקות בתוך המרק וגם הבנות שלי מוכנות לאכול עכשיו מרק. בצורה כזאת הגוף שלהם מקבל חומרים מזינים מהירקות כשבעבר "ירקות" הייתה מילת גנאי ועונש מבחינתן.

אני אתן לכם כמה מתכון פשוט שלוקח דקות להכין אותו:

באיזה ירקות מותר להשתמש?
באופן עקרוני מותר להשתמש בכל הירקות למעט תפוח אדמה ובטטה. אפשר לעשות את המרק בעזרת תשלובת של כמה ירקות או מירק אחד בלבד. הירקות הכי טובים שאני גיליתי הם: עגבניות, קישואים, פלפלים, כרוב, בצל, סלרי, ברוקולי, כרובית, אפונה ירוקה, אספרגוס, דלעת, תרד, גזר וכל תשלובת ביניהם וגם כל אחד לחוד יחד עם: שום, פטרוזיליה, שמיר וצמחי תבלין.

צעד ראשון – לחתוך את הירקות לקוביות, לשים בסיר ולכסות במים את הירקות. לבשל את הירקות במשך כמה דקות בודדות עד שהן טיפה רכות. לא לבשל את הירקות ולהרוג אותם על ידי בישול ממושך. כמה דקות זה בדרך כלל כל מה שצריך.
צעד שני  - לשים את הירקות בתוך בלנדר ולמעוך אותם עד למרקם אחיד.
צעד שלישי – להחזיר לסיר, להוסיף מים רותחים ולבשל במשך כמה דקות בודדות נוספות יחד עם תבלינים. אפשר לתבל את המרק עם כפית אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטומט, פטרוזיליה, שמיר או כל תבלין אחר שלא מכיל סוכר.
להעביר לצנצנות ולשים במקרר. הוספת יוגורט למרק יוצר מרקם באמת "מוקרם".

המרק מעולה בחורף כשהוא חם או בקיץ כשהוא קר.
מידי שבוע אואנה מפיצה מגזין עם טיפים, פעולות מוצלחות ומאמרים
שיכולים לסייע לך, אם אינך רשום עדיין לחץ כאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה