דיאטת קובי עזרא, גלו את עקרונות השיטה המדעית לירידה אפקטיבית במשקל, מתכונים בריאים, סיפורי הצלחה וטיפים לתזונה מותאמת אישית. התחילו את השינוי שלכם היום.
כורכום וכורכומין להורדת רמות השומנים בדם בקרב הסובלים מגורמי סיכון לב וכלי דם
קבל קישור
Facebook
X
Pinterest
אימייל
אפליקציות אחרות
שלום לצופים כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, היום אספר לכם על מחקר המתאר את יעילות הכורכום והכורכומין על הורדת רמות השומנים בדם בסובלים מגורמי סיכון לב וכלי דם.
מחלות לב וכלי דם הן כיום הגורם המוביל לתמותה ברחבי העולם. גורמי סיכון קרדיווסקולריים עיקריים כוללים גיל, מין, לחץ דם גבוה, דיסליפידמיה, השמנת יתר, סוכרת מסוג 2 ותסמונת מטבולית.
מחקר אפידמיולוגי הראה שריכוזים נמוכים של כולסטרולליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL-C) וטריגליצרידים היו קשורים לסיכון נמוך למחלות לב וכלי דם. לכן טיפול בדיסליפידמיה חשוב למניעת מחלות לב וכלי דם.
יעילות ובטיחות הכורכום וכורכומין בהורדת רמות השומנים בדם בקרב חולים עם גורמי סיכון לב וכלי דם: ניתוח אנליזה של ניסויים מבוקרים אקראיים.
דיסליפידמיה היא גורם סיכון קרדיווסקולרי באוכלוסייה הכללית. בוצע מטה-אנליזה כדי להעריך את יעילותם ובטיחותם של כורכום וכורכומין בהורדת שומנים בדם בקרב חולים בסיכון למחלות לב וכלי דם (CVD).
חיפוש ספרות מקיף נערך במאגרי PubMed, Embase, Ovid, Medline ו- Cochrane Library כדי לזהות ניסויים מבוקרים אקראיים (שפורסמו בנובמבר 2016) שהעריכו את השפעת הכורכום וכורכום על רמות השומנים בדם כולל כולסטרול כללי (total cholesterol), כולסטרול ליפופרוטאין בעל בצפיפות נמוכה (LDL-C), כולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL-C) וטריגליצרידים (TG).
הניתוח כלל 7 מחקרים (649 חולים). כורכום וכורכומין הפחיתו משמעותית את LDL-C והטריגליצרידים, בהשוואה לקבוצת הביקורת.
רמות HDL-כולסטרול בסרום לא השתפרה באופן מובהק. כורכום וכורכומין אכן בטוחים לשימוש, ואף אחד מהמחקרים שנכללו לא דווחו על תופעות לוואי חמורות.
תופעות לוואי הן בקבוצת הביקורת והן בקבוצת הניסוי. דיווחו כי 2 חולים חוו כאבי בטן ובחילה בו זמנית, וחולה אחר סבל מכאבי בטן.
חשוב לציין שסטטינים ופיברטים הן תרופות הגורמות לשינוי ברמת הליפידים.
סטטינים נמצאים בשימוש נרחב למרות הפוטנציאל שלהם לגרום לתופעות לוואי קשות, כמו: מיופתיה (Myopathies) שהיא שם כולל למחלות הפוגעות בשרירים (מיו=שריר, פתיה=מחלה), ופגיעה בתפקודי הכבד.
צום לסירוגין וחיטוב הבטן, מהו מרווח הצום לסירוגין הטוב ביותר לאבד שומן בבטן? האם צום לסירוגין או FASTING מה שמכונה "אכילה המוגבלת בזמן", עשוי לסייע לדיאטת הרזייה ולבריאות הכללית. צום לסירוגין צובר פופולריות כאמצעי לדיאטת הרזיה כמו צום הרמדאן. ראשית, אם אתם מנסים לרדת במשקל, ראשית יש לבחור את המזון האידאלי לך ובהתאמה אישית, היות וישנם מזונות שגורמים לחם לחוש יותר רעב בהשוואה למזונות אחרים. שיטת הצום לסירוגים מתאימה לאנשים עם תסמונת מטבולית כלומר נטייה לסוכרת מסוג 2, שומנים בדם וכולסטרול גבוה, לחץ דם גבוה והשמנה אבדומינלית. למעשה נמצא שצום לסירוגן על פני 14 שעות, כלומר אכילה של כ-10 שעות ואחריה 14 שעות של צום, קשורה לירידה במשקל, לירידה בהיקף המותניים, ללחץ דם נמוך יותר ול-LDL-כולסטרול נמוך יותר. מחקרים עדכניים הראו שהדיאטה הנ"ל יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם עם שיפור בשליטה על בקרת המשקל, יתר לחץ דם, דיסליפידמיה וסוכרת. צום לסירוגין עשויה להשפיע במספר מסלולים, לרבות הפחתת הסטרס החמצוני, אופטימיזציה של מקצבי היממה וקטוגנזה. {1} בנוסף נמצא שאכילה מוגב...
דיאטה מהירה ללא ספורט: כך מיטל ירדה 9 קילו ו-7.5% שומן בפחות מחודש - הסיפור המלא והשיטה שתשנה את חייך! מהפך שלא דורש זיעה: הדיאטה המהירה של מיטל שכבשה את הקילוגרמים (ואת חיינו) כולנו שם. הרגע הזה שבו אנחנו עומדים מול המראה, אוחזים בבגד ישן ומקווים לנס. הרצון לשנות, לשפר, לחזור לתחושת הקלילות והביטחון העצמי הוא אחד הדחפים החזקים ביותר בנפש האדם. אבל כמה פעמים ניסינו דיאטה רק כדי להיכשל? כמה פעמים הבטחנו לעצמנו ש"ממחר" מתחילים להתאמן, ומצאנו את עצמנו מוותרים? סיפורה של מיטל, אישה צעירה, מבריקה ומלאת חיים מאיזור השרון, הוא לא עוד סיפור דיאטה. זהו סיפור על ניצחון אישי, על איך לרדת במשקל גם כשאתה מתמודד עם שגרת חיים תובענית, נסיעות לחו"ל, ובעיקר - עם חוסר חשק מוחלט להתאמן. זהו סיפור על המהפך המדהים שלה, שהושג בזכות שיטה מדעית ייחודית, נטולת מאמץ פיזי מפרך, בהדרכתו הצמודה של המומחה לתזונה וחיטוב הגוף, קובי עזרא. המסע של מיטל: לא רק קילוגרמים, אלא אחוז שומן מיטל, הגיעה אל קובי עזרא עם מטרה ברורה: להפחית באופן משמעותי את אחוז השומן בגופה ולשפר את תחושתה הכללית. היא לא חיפשה ...
האם סטרס גורם להשמנה וסוכרת, קובי עזרא מדוע השמנת יתר היא בעיה כזו במאה ה-21? ההצטלבות של אוכל טעים, רמזים ומסלולי תגמול, לחץ וקוגניציה. שינויים בהרכב המזון ובזמינותו תרמו רבות לעלייה הדרמטית של מצבי השמנת יתר במהלך 30-40 השנים האחרונות במדינות מפותחות, ויותר ויותר, במדינות מתפתחות. המוח ממלא תפקיד קריטי בוויסות איזון האנרגיה. מספר מחקרים בבני אדם הוכיחו העדפה מוגברת למזונות עתירי שומנים וסוכרים בקרב אנשים המדווחים על חשיפה גבוהה יותר למצבי לחץ (סטרס). בדקו שינויים נוירוכימיים במוח במודלים של מכרסמים במהלך התפתחות השמנת יתר, לרבות ההשפעה של השמנת יתר על קוגניציה, מתגמלים על מעגלים עצביים ועל היענות ללחץ. בעזרת מזון בסופרמרקט עשיר בשומן וסוכר, הראו שתזונה שכזו מובילה לשינויים במועברים עצביים המעורבים בשמאות ההדונית של מזונות, מה שמעיד על יכולת דמוית התמכרות של מזון עשיר בשומן ו / או סוכר. חשוב לציין, נסיגת התזונה החיך הובילה לתגובה דמויית לחץ. יתרה מזאת, הגישה לתזונה הטעימה הזו הקטינה את ההשפעות הפיזיולוגיות של לחץ חריף (ריסון), מה שמצביע על כך שהיא יכולה ל...