יום ראשון, 11 בספטמבר 2022

קטכינים של תה ירוק הרזיה, קובי עזרא

קטצ'ינים של תה ירוק (GTCs) ידועים כמשפרים את חמצון השומן (FOX) במהלך צום, מנוחה ובעת פעילות גופנית שבהם נחשבים אפיגאלוטקצ'ין-3-גלאט (EGCG) הפעילים ביותר מבחינה פרמקולוגית. 



מהנתונים הזמינים של ניסויים מבוקרים אקראיים (RCTs) על EGCG, ביצעו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה כדי להבהיר האם צריכת EGCG אכן מגדילה את הוצאות האנרגיה (EE) ומקדם את חמצון השומן. 

סקירה שיטתית של הספרות נערכה באמצעות מאגרי מידע אלקטרוניים (PubMed, Embase, Cochrane Library, CINAHL, JICST, JSTPLUS ו-JMEDPLUS ואחרים) ונכללו שמונה RCTs.

לאחר מיצוי הנתונים, התוצאות נצברו באמצעות גישות של אפקט קבוע ואקראי והובאו כדי לכמת את הקשר בין מינון ה-EGCG עבור מנת הנשימה (RQ), EE ושיעור ה-FOX כדי להשוות את טיפולי ה-EGCG והפלצבו. 



תוצאות המטה-אנליזה של אמיתות מחקרים במונחים של מינון ומשך זמן הראו שתוסף EGCG סיפק הבדל ממוצע משמעותי (MD) בהשוואה לפלסבו עבור RQ [MD: -0.02; רווחי סמך של 95% (95% CI), -0.04 עד 0.00; I2=67%; P=.01] ו-EE [MD: 158.05 קילו-ג'יי ליום; 95% CI, 4.72 עד 311.38; I2=0%; P=.04] בגישה של אפקט קבוע. שינויים ב-FOX לא הגיעו לרמת המובהקות הסטטיסטית. 

נבדקו גם מטא-אנליזות של השפעת EGCG על מדד מסת הגוף, היקף המותניים ומסת השומן הכוללת (TBFM) ודווחה על השפעתם על קידום FOX. 

ההשפעה של מינוני EGCG נסקרה גם באופן שיטתי. הממצא הראה שצריכת EGCG מאיצה באופן מתון את ה-EE ומפחיתה את ה-RQ. 

הניתוחים גילו שה-EGCG הביא להבדל ב-RQ וב-EE, אך ההשפעה על המדדים האחרים של חילוף החומרים באנרגיה הייתה מתונה יחסית. 

ייתכן של-EGCG לבדו יש פוטנציאל להגביר את קצב חילוף החומרים במינון של 300 מ"ג. ביחד, התוצאה תומכת בממצאים של-EGCG יש השפעה על פרמטרים מטבוליים. עם זאת, יש צורך בניסויים הפרוספקטיביים הגדולים כדי לאשר את הממצאים.


מקור: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27883924/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה