השמנה מצבי חולי עם דר' קובי עזרא Ph.D, מניעת השמנת יתר, גורמים להשמנה, טיפול בדיאטת הרזייה וירידה באחוזי השומן. תודות לאתר: http://diet2all.net
מחלות הקשורות להשמנה הם:
היפרליפדמיה,
אי סבילות לגלוקוז,
תסמונת דום הנשימה,
בנשים סרטן רירית הרחם,
בגברים סרטן הערמונית.
* תמותה הקשורה להשמנה היא לרוב אוטם שריר הלב ושבץ מוחי.
השמנת יתר בצורת אגס
השמנת אגס שהיא השמנה בעיקר באזור אגן והירכיים, האופיינית לנשים בעיקר.
חשיבותה כמאגר אנרגיה בהריון והנקה.
השמנת אגס אינה מהווה גורם סיכון למחלות, אך קשה יותר להפטר ממנה.
השמנת-יתר בצורת תפוח
השמנת תפוח שהיא השמנה באזור הבטן,
אופיינית יותר לגברים, קל יחסית לרדת במשקל,
אך חשוב להבין כי השמנה זו מגדילה את הסיכון למחלות לב, יל"ד, סוכרת ושומנים בדם.
הגורמים להשמנת-יתר הם:
גורמים השמנה הרגלי תזונה לקויים,
כלומר צריכת אנרגיה עודפת ובעיקר סוכר ושומן.
* הורה שמן - מכפיל את הסיכוי לילד שמן.
גורמים פסיכולוגיים וחברתיים מאפיינים את החברה המודרנית: כגון: לחץ, חרדה ואכילה כבילוי.
ירידה ברמת הפעילות הגופנית גם בעבודה וגם בשעות הפנאי.
הירידה בקצב חילוף החומרים המטבולי של הרקמות הנוצרת עם העלייה בגיל וכו'.
תזונה ודיאטה כטיפול בהשמנת יתר
התערבות תזונתית בדיאטה היא חשובה ביותר, לכן יש לאכול מזון מלא כדגנים מלאים, קטניות ירקות ופירות.
תדירות אכילה גבוהה 5-6 ארוחות ביום בכדי לשמור על מצב מטבולי גבוה.
שתייה מוגברת בכדי למלות את נפח המעי, ייעול מנגנון הצמא, הקהיית הרעב.
אכילת פירות וירקות (עתירי סיבים).
פעילות גופנית. מניעת חסרים ע"י אכילה מאוזנת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה