צריכת שוקולד מריר מקטינה את צריכת המזון בהמשך בהשוואה לחלב ושוקולד לבן אצל נשים לאחר גיל המעבר.
לשוקולד יש מוניטין של תרומה לעלייה במשקל בגלל כמות השומן, הסוכר והקלוריות הגבוהה שלו. עם זאת, ההשפעה של ריכוזי קקאו משתנים בשוקולד על צריכת אנרגיה ותאבון אינה ברורה.
כדי להשוות את ההשפעה החריפה של צריכת מנה איזוקלורית של שוקולד מריר, חלב ושחור על צריכת אנרגיה, תיאבון ומצב רוח לאחר מכן אצל נשים לאחר גיל המעבר.
ארבע עשרה נשים בריאות לאחר גיל המעבר (57.6 ± 4.8 שנים) השתתפו במפגש היכרות ואחריו שלושה ניסויים שנערכו בסדר מאוזן בשעה קבועה ביום, שכל אחד מהם הופרד בשבוע.
כתגובה לצריכה של 80% קקאו [שוקולד מריר], 35% קקאו [שוקולד חלב] וחמאת קקאו [שוקולד לבן] (2099 ק"ג), שהוכן מ שעועית קקאו חד-מקורית.
צריכת האנרגיה הייתה נמוכה משמעותית לאחר אכילת שוקולד מריר (1355 ± 750 ק"ג) בהשוואה לשני השוקולדים שוקולד חלב (1693 ± 969 ק"ג; P = 0.008) וגם שוקולד לבן (1842 ± 756 ק"ג; P = 0.001).
ריכוז הגלוקוז בדם ואינסולין הועלו ארעיות בתגובה לצריכת שוקולד לבן וחלב בהשוואה לשוקולד מריר (P <0 .05="" nbsp="" p="">לא נצפו הבדלים בהורמונים גרלין או בלפטין פעילים בין התנאים, וגם מצב הרוח לא השתנה בין התנאים (P> 0,05).
מסקנות:
שוקולד מריר מקטין את צריכת המזון לאחר מכן בקרב נשים לאחר גיל המעבר, בהשוואה להשפעה של צריכת חלב ושוקולד לבן.
מקור: Appetite. 2017 Sep 1;116:544-551. doi: 10.1016/j.appet.2017.05.050. Epub 2017 May 29.0>
לשוקולד יש מוניטין של תרומה לעלייה במשקל בגלל כמות השומן, הסוכר והקלוריות הגבוהה שלו. עם זאת, ההשפעה של ריכוזי קקאו משתנים בשוקולד על צריכת אנרגיה ותאבון אינה ברורה.
כדי להשוות את ההשפעה החריפה של צריכת מנה איזוקלורית של שוקולד מריר, חלב ושחור על צריכת אנרגיה, תיאבון ומצב רוח לאחר מכן אצל נשים לאחר גיל המעבר.
ארבע עשרה נשים בריאות לאחר גיל המעבר (57.6 ± 4.8 שנים) השתתפו במפגש היכרות ואחריו שלושה ניסויים שנערכו בסדר מאוזן בשעה קבועה ביום, שכל אחד מהם הופרד בשבוע.
כתגובה לצריכה של 80% קקאו [שוקולד מריר], 35% קקאו [שוקולד חלב] וחמאת קקאו [שוקולד לבן] (2099 ק"ג), שהוכן מ שעועית קקאו חד-מקורית.
צריכת האנרגיה הייתה נמוכה משמעותית לאחר אכילת שוקולד מריר (1355 ± 750 ק"ג) בהשוואה לשני השוקולדים שוקולד חלב (1693 ± 969 ק"ג; P = 0.008) וגם שוקולד לבן (1842 ± 756 ק"ג; P = 0.001).
ריכוז הגלוקוז בדם ואינסולין הועלו ארעיות בתגובה לצריכת שוקולד לבן וחלב בהשוואה לשוקולד מריר (P <0 .05="" nbsp="" p="">לא נצפו הבדלים בהורמונים גרלין או בלפטין פעילים בין התנאים, וגם מצב הרוח לא השתנה בין התנאים (P> 0,05).
מסקנות:
שוקולד מריר מקטין את צריכת המזון לאחר מכן בקרב נשים לאחר גיל המעבר, בהשוואה להשפעה של צריכת חלב ושוקולד לבן.
מקור: Appetite. 2017 Sep 1;116:544-551. doi: 10.1016/j.appet.2017.05.050. Epub 2017 May 29.0>
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה