יום חמישי, 13 באפריל 2017

לפטין, גרלין על תחושת רעב ושובע קובי עזרא

דר' קובי עזרא Ph.D מספר בקצרה על ההורמונים לפטין וגרלין, תחושת רעב ושובע.

נראה שתחושות התיאבון והשובע נמצאות בשליטה של 2 מנגנונים: קיים פיקוח קצר-טווח הקובע כמה נאכל ביום מסוים, ובמקביל קיים מנגנון מפקח בטווח של חודשים ושנים. בטווח הקצר פועלים שני הורמונים פפטידיים הנוצרים במערכת העיכול: האחד הוא גרלין - ghrelin הנוצר בקיבה והאחר הוא PYY שמקורו במעיים. לעומתם לפטין, ובמידה יותר פחותה - אינסולין, מפקחים על יציבות המשקל לטווח הארוך. יש גם התקדמות בהבנת אזורי המוח הקולטים את פעילויותיהם של ארבעת ההורמונים האמורים, ושיגור אותות לגוף המווסתים את כמות המזון שהוא אמור לקלוט, ואת כמות האנרגיה שניתן להוציא בפעילות גופנית.







תאי בטא שבלבלב מפרישים את ההורמון אינסולין. כאשר הריכוז הגלוקוז בדם עולה (לאחר אכילה, למשל), תאי בטא מפרישים אינסולין לזרם הדם. האינסולין מגרה את תאי הכבד ואת רוב תאי הגוף האחרים לספוג ולאגור גלוקוז (סוכר הדם). תאי הכבד והשריר יכולים כך להמיר את הגלוקוז לחומר תשמורת הקרוי גליקוגן (עבור אחסון לטווח קצר), ותאי השומן יכולים להמיר את הגלוקוז לחומצות שומן. בתגובה, ריכוז הגלוקוז בדם יורד, והפרשת האינסולין הופסקה (באמצעות משוב שלילי מרמות הנמוכות של הגלוקוז).



תאי אלפא המצויים גם כן בלבלב מפרישים את ההורמון גלוקגון. כאשר הריכוז של הגלוקוז בדם (במהלך פעילות גופנית, למשל או צום), תאי אלפא מפרישים גלוקגון לדם. הגלוקגון - Glucagon מגרה את הכבד לשחרר גלוקוז לזרם הדם. הגלוקוז בכבד נובע מהתפלגות הגליקוגן וההמרה של חומצות אמינו וחומצות שומן לגלוקוז. כאשר רמות הגלוקוז בדם חוזרות לשגרה, הפרשת גלוקגון מפסיקה (במשוב שלילי).

יום שני, 10 באפריל 2017

הורמונים והשמנה דר' קובי עזרא

הורמונים הגורמים להשמנה דר' קובי עזרא Ph.D, שינוי הורמונלי הגורם להשמנת יתר.

רוב תודות לאתר: דיאטה מהירה.

ישנם הורמונים כמו ההורמון לפטין מיוצר ע"י תאי שומן ומופרש לזרם הדם. ההורמון Leptin מפחית תיאבון שלנו ע"י הפחתת הדחף לאכול.

בגלל שהלפטין מופק התאי השומן, רמות הלפטין נוטות להיות גבוהות יותר באנשים הסובלים מהשמנת יתר מאשר אצל אנשים בעלי משקל תקין. עם זאת, למרות רמות גבוהות יותר של הורמון זה התיאבון אינו פוחת - בדומה לתינגודת לאינסולין, כלומר שאנשים שמנים אינם רגישים להשפעות הלפטין, וכתוצאה מכך, נוטים לא להרגיש מלאים במהלך ואחרי הארוחה.





השמנה ואינסולין

אינסולין הינו הורמון המיוצר ע"י הלבלב, חשוב להסדרת המטבוליזם של הפחמימות והשומנים. אינסולין מגרה את ספיגת גלוקוז (סוכר) מן הדם לרקמות, כגון: השרירים, הכבד ותאי השומן. זהו תהליך חשוב כדי לוודא שתהיה רמת אנרגיה זמינה לתפקוד היומיומי ולשמור על רמות נורמליות של גלוקוז במחזור הדם.

בקרב אדם שסובל מהשמנת יתר, אותות האינסולין אובדים לפעמים ורקמות אינן מסוגלות עוד לשלוט ברמות הגלוקוז. דבר זה יכול להוביל להתפתחות של סוכרת סוג 2 ותסמונת מטבולית.

אילו הפרעות הורמונליות הגורמות להשמנה דר' קובי עזרא

דר' קובי עזרא Ph.D מספר אילו הפרעות הורמונליות הגורמות להשמנה?, האם הורמונים משמינים?.

הורמונים הם שליחים כימיים המווסתים תהליכים בגופנו. ההורמונים עשויים להיות אחד הגורמים בגרימת השמנת יתר. למשל ההורמונים לפטין והאינסולין, הורמוני המין והורמון הגדילה משפיעים על התיאבון שלנו, על חילוף החומרים שלנו (קצב השריפת האנרגיה בגופנו), ופיזור השומן הגוף. אנשים הסובלים מהשמנת יתר יש רמות בלתי מאוזנות של הורמונים אלה המעודדים מטבוליזם חריג והצטברות של שומן בגוף.

מערכת בלוטות להפרשה פנימית, הידועה כמערכת האנדוקרינית, מפרישה הורמונים למחזור הדם שלנו. המערכת האנדוקרינית עובדת עם מערכת העצבים ומערכת החיסון כדי לעזור לגוף שלנו להתמודד עם מצבים שונים. עודף או ליקויים של הורמונים יכול להוביל להשמנה, ומצד שני, השמנה יכולה להוביל לשינויים ההורמונים.

יום שבת, 8 באפריל 2017

לרדת במשקל בשיטת Diet2All, ירידה במשקל דר' קובי עזרא סיפור אישי

לרדת במשקל בשיטת Diet2All, ירידה במשקל דר' קובי עזרא Ph.D המלצות וסיפור אישי.

תודות לאתר: לרדת במשקל במהירות.

להלן סיפורם האישי של שני מטופלים אשר עשו דיאטות רבות וכשלו - עד שהגיעו לדיאטה בהתאמה אישית של המומחה בתחום!.

אז הינכם מוזמנים לשמוע את הסיפור והחוויות האישיות שלהם, ואם גם אתם רוצים להתנסות הינכם מוזמנים לקבוע פגישת ייעוץ בקליניקה.



יום שישי, 7 באפריל 2017

תזונה דיאטה Diet2All סיפורים אישיים על שיטת דר' קובי עזרא המלצות

תזונה ודיאטה בשיטת Diet2All סיפורים אישיים על תהליך ההרזיה בשיטתו של דר' קובי עזרא Ph.D המלצות.



לכל אחד יש מטרות משלו לבריאות ואיכות חיים, ויש לדעת כי המטרות משתנות מאדם לאדם.



אנו מקבלים כי לא כולם מאבדים שומן בגוף באותו הקצב - וזה בסדר!. אך מכיוון שאנשים הרוצים לשנות את הרכב הגוף שלהם, בין אם מסיבות בריאותיות, גישות אסתטיות, ביצועים אתלטיים או כל סיבה אחרת לחלוטין! רצינו לספק את העצה הטובה ביותר שיכולנו יכולים לעשות על איך לעשות את זה בצורה בטוחה ויעילה.







שומן הגוף הוא בעצם רקמת הגוף שלנו שאנו צריכים לבריאות תקינה. אנו צריכים כמות מינימלית של שומן כדי לשמור על מערכת העצבים המרכזית שלנו ועל האיברים (לרבות המוח שלנו) מתפקדים כראוי. שומן זה נקרא שומן חיוני, היות והוא בהחלט הכרחי לבריאות שלנו.



הגוף גם צריך שומן לריפוד ולבידוד, אך כשיש יותר מדי הדבר עשוי להגביר את הנטייה להתפתחות מחלות שונות כמו: סוכרת, מחלות לב וכלי דם, ועוד.



השומן סביב הבטן, הנקרא שומן הקרביים, הוא במיוחד מה שאנו רוצים למזער ולצמצם כי הוא יכול לפלוש לאיברים שלך לפגום או לעכב את יכולתם לתפקד כראוי.



טווח השומן בגוף האידיאלי לנשים הוא 25-28%, עבור גברים 12-20%. כמובן, טווחים אלה משתנים מאדם לאדם. הקפד לבדוק את מצבך עם הרופא אם אתה מנסה להבין את אחוז שומן הגוף האידיאלי שלך.

יום שני, 3 באפריל 2017

למה מרגישים רעבים? דר' קובי עזרא

למה מרגישים רעבים?, ומה ניתן לעשות למנוע זאת עם דר' קובי עזרא Ph.D.

הרעב הוא הדרך של הגוף שלנו לגרום לנו למצוא מזון לאכול בכדי להישאר בחיים - לשרוד. תחושת הרעב הוא אינסטינקט אנושי חזק מאוד שיכול לגרום לצור התנהגות קיצונית.

הרעב הוא התגובה של גופנו הנוצרת עקב אכילה פחותה מהרגיל. הרעב נגרם ע"י המוח שחש בשינויים ברמות ההורמונים וחומרים מזינים בדם.

זוהי תגובתנו להרגשה שעשויה לגרום לנו לאכול יותר או לאכול את הדברים ה"לא נכונים". אז אם אנו מבינים את הרעב שלנו, אנו יכולים לשלוט בו טוב יותר?!



יום שבת, 1 באפריל 2017

ריפוי סוכרת בשיטת דר' קובי עזרא, תזונה לסכרת

ריפוי סוכרת, דר' קובי עזרא Ph.D, תזונה לסכרת, טיפול ומניעת סוכרת. http://diet2all.net

סוכרת וטרשת עורקים: חוקרים גילו כיצד סוכרת על ידי תהליכי דלקת והאטה בזרימת הדם, באופן דרמטי המאיץ את טרשת עורקים. מומחים האמינו בעבר שטרשת העורקים, או התקשות של העורקים, מתפתחת כאשר יש יותר מדי כולסטרול - הסתומים את העורקים עם משקעי שומן הנקראים פלאקים. כאשר כלי הדם נעצרו לחלוטין, ניצר התקפי לב ושבץ מוחי. כיום רוב מסכימים כי התגובה של המערכת החיסונית של הגוף כדי הצטברות שומן, יותר הצטברות עצמה, יוצרת סיכון להתקף לב.