יום שלישי, 24 במרץ 2020

מינרלים לשרירים מניעת מחלות לב וסוכרת קובי עזרא

מינרלים לבניית שרירים מניעת מחלות לב וסוכרת קובי עזרא Ph.D.





מספר מילים קצר על המינרלים: אבץ - Zinc, מכנזיום - magnesium, מנגן - manganese, ונדיום - vanadium וכרום chromium. המינרלים אשר מסייעים לבניית השרירים (פיתוח גוף), צמצום ומניעת מחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד.



אבץ נחשב לחומר מזין וחיוני. מסיבה זו עלינו לקבל אספקה קבועה בדיאטה שאנו אוכלים. אבץ נדרש למספר תהליכים בגופך, כמו: ביטויים של גנים מסוימים, תגובות אנזימטיות, תפקוד תקין של מערכת החיסון, סינתזת חלבונים (וגם שרירים), סינתזת DNA, ריפוי פצע בצורה יעילה יותר, גדילה והתפתחות גופנית.


אבץ נמצא באופן טבעי במגוון רחב של מזון מן הצומח וגם מהחי.

מזונות שאינם מכילים באופן טבעי מינרל זה, כמו דגני בוקר, חטיפים וקמח אפיה, מועשרים לעתים קרובות עם צורות סינתטיות של אבץ.

אתה יכול גם לקחת תוספי אבץ או תוספי מזון רב-מזינים המספקים אבץ.

בגלל תפקידו בתפקוד החיסוני, אבץ מתווסף גם לכמה תרסיסים לאף, מתכלים וטיפולים מקוריים אחרים.

יום שבת, 21 במרץ 2020

דיאטה של קובי עזרא עוד לקוח מרוצה

להלן מטופל שמספר חוויות מהליך התזונה והדיאטה לפי שיטת קובי עזרא.

"התחלתי עם 28 אחוזי שומן ובדיוק בתוך השבעים יום מתחילת הדיאטה הגעתי ל 17.6 אחוזי שומן בגוף. שזה תוצאה בשבילי ממש מקסימלית וכבר רואים שש קוביות בבטן. לא להאמין שתוך 70 יום הגעתי לתוצאות כל כך יפות בחיטוב הגוף"...



יום שבת, 14 במרץ 2020

האם דיאטה דלת קלוריות יעילה? קובי עזרא חסרונות ויתרונות

האם דיאטה דלת קלוריות יעילה (דיאטה דלת אנרגיה) עם קובי עזרא Ph.D.







כשמדובר בירידה במשקל, הדרך הפשוטה והמהירה ביותר לבצע שינוי בעל השפעה מתמשכת היא ליצור הרגלים שתוכלו לדבוק בהם לכל החיים.

ירידה במשקל לטווח ארוך מחייבת בחירות מזון בריא יותר באופן קבוע.

יום שלישי, 3 במרץ 2020

שינויים במשקל, בלחץ הדם וסמנים ביולוגיים מטבוליים עם תזונה מוגבלת אנרגיה הכוללת חטיפים מתוקים ומשקאות ללא סוכר

שינויים במשקל הגוף, לחץ הדם וסמנים ביולוגיים מטבוליים עקב תזונה מוגבלת אנרגיה הכוללת חטיפים מתוקים פעמיים ביום ומשקאות ללא סוכר פעם ביום.

סוג החטיף המתוק המשולב בתזונה מוגבלת אנרגיה (ERD) עשוי לייצר השפעות שונות על שיפורים מטבוליים הקשורים לאובדן משקל גוף (BW).

מחקר הנ"ל השווה את ההשפעות של שילוב של חטיפי שוקולד מריר מבוקרת אנרגיה פעמיים ביום, ומשקאות קקאו ללא סוכר פעם ביום (DC) לחטיפים שאינם שוקולד, בתוספת משקה ללא קקאו ללא סוכר (NC), בתוך ERD על הירידה במשקל הגוף וחילוף חומרים.

במחקר השוואתי אקראי בן 18 שבועות, 60 נשים עם עודף משקל / השמנת יתר לפני גיל המעבר הוקצו ל DC (n = 30) או לקבוצת NC (n = 30).
צריכת התזונה נמדדה בתחילת המחקר ובשבוע 18, ונמדדו משקל הגוף, אנתרופומטריה, לחץ דם (BP) וריכוז גלוקוז בסרום, אינסולין וליפידים בתחילת הדרך, ובשבועות 6, 12 ו 18. הנתונים נותחו באמצעות מדדים חוזרים של ANOVA.

תוצאות: בעזרת ניתוח בכוונה לטיפול, נשים בקבוצות DC ו- NC הפחיתו את צריכת האנרגיה (שתיהן P <0 -5.0="" .001="" 0.6="" 0.9="" 4.4="" nbsp="" p="">
שתי הקבוצות הורידו את לחץ הדם סיסטולי ודיאסטולי [DC = 2.7 (P <0 .05="" 2.7="" 4.2="" mmhg="" nbsp="" nc="3.4" p="">
ריכוזי הגלוקוז והאינסולין ירדו ב- 0.72 מ"מול / ל (P <0 .001="" 0.83="" 13.20="" dc="" l="" mmol="" nbsp="" nc.="" p="" pmol="">
סך הכולסטרול עלה בקבוצת NC (P <0 .05="" dc.="" p="">
מסקנות: נשים הסובלות מעודף משקל / השמנת יתר לפני גיל המעבר לאחר ארבע שבועות, שכלל חטיף מתוק של DC או NC ומשקאות ללא סוכר איבדו כמויות שוות ערך של משקל הגוף ושיפרו את מדידות לחץ הדם ואת ריכוזי הגלוקוז והאינסולין.

יום ראשון, 1 במרץ 2020

האם צריכת שוקולד מריר מקטינה את צריכת המזון ?

צריכת שוקולד מריר מקטינה את צריכת המזון בהמשך בהשוואה לחלב ושוקולד לבן אצל נשים לאחר גיל המעבר.

לשוקולד יש מוניטין של תרומה לעלייה במשקל בגלל כמות השומן, הסוכר והקלוריות הגבוהה שלו. עם זאת, ההשפעה של ריכוזי קקאו משתנים בשוקולד על צריכת אנרגיה ותאבון אינה ברורה.

כדי להשוות את ההשפעה החריפה של צריכת מנה איזוקלורית של שוקולד מריר, חלב ושחור על צריכת אנרגיה, תיאבון ומצב רוח לאחר מכן אצל נשים לאחר גיל המעבר.

ארבע עשרה נשים בריאות לאחר גיל המעבר (57.6 ± 4.8 שנים) השתתפו במפגש היכרות ואחריו שלושה ניסויים שנערכו בסדר מאוזן בשעה קבועה ביום, שכל אחד מהם הופרד בשבוע.

כתגובה לצריכה של 80% קקאו [שוקולד מריר], 35% קקאו [שוקולד חלב] וחמאת קקאו [שוקולד לבן] (2099 ק"ג), שהוכן מ שעועית קקאו חד-מקורית.

צריכת האנרגיה הייתה נמוכה משמעותית לאחר אכילת שוקולד מריר (1355 ± 750 ק"ג) בהשוואה לשני השוקולדים שוקולד חלב (1693 ± 969 ק"ג; P = 0.008) וגם שוקולד לבן (1842 ± 756 ק"ג; P = 0.001).

ריכוז הגלוקוז בדם ואינסולין הועלו ארעיות בתגובה לצריכת שוקולד לבן וחלב בהשוואה לשוקולד מריר (P <0 .05="" nbsp="" p="">לא נצפו הבדלים בהורמונים גרלין או בלפטין פעילים בין התנאים, וגם מצב הרוח לא השתנה בין התנאים (P> 0,05).

מסקנות:
שוקולד מריר מקטין את צריכת המזון לאחר מכן בקרב נשים לאחר גיל המעבר, בהשוואה להשפעה של צריכת חלב ושוקולד לבן.

מקור: Appetite. 2017 Sep 1;116:544-551. doi: 10.1016/j.appet.2017.05.050. Epub 2017 May 29.

יום ראשון, 9 בפברואר 2020

השפעות שתיית מים על צריכת אנרגיה, הוצאות אנרגיה, חמצון שומן ושינוי משקל בניסוי אקראי

השפעות שליליות ומועילות של שתיית מים על צריכת אנרגיה, הוצאות אנרגיה, חמצון שומן ושינוי משקל בניסויים אקראיים: סקירה איכותית

לשתיית מים ישנן השפעות הטרוגניות על צריכת אנרגיה (EI), על הוצאת אנרגיה (EE), על חמצון שומן (FO) ועל שינוי במשקל במחקרים מבוקרים אקראיים (RCT) בהם מעורבים מבוגרים ו / או ילדים.

מטרת הסקירה האיכותית {1} הזו של RCTs הייתה לזהות תנאים הקשורים להשפעות שליליות, בטלות ומועילות של מי שתייה על צריכת אנרגיה, הוצאת אנרגיה, חמצון שומן ומשקל, כדי ליצור השערות לגבי דרכים לייעל את התערבויות מי השתייה לשמירת המשקל.

תנאי מחקרים מבוקרים אקראיים הקשורים להשפעות שליליות או בטלות של מי שתייה בצריכת אנרגיה, הוצאת אנרגיה ו / או חמצון שומן בטווח הקצר קשורים להשפעות שליליות או בטלות על משקל לטווח הארוך יותר.

מחקרים מבוקרים אקראיים הקשורים לצריכת אנרגיה נמוך יותר, הוצאת אנרגיה מוגברת ו / או חמצון שומן מוגבר בטווח הקצר קשורים לעלייה במשקל בצורה פחותה או לירידה במשקל בצורה מוגברת יותר לאורך זמן.

שתיית מים מגבירה את הוצאת אנרגיה בקרב אנשים שמנים. שתיית מים מגבירה את חמצון השומן כאשר ריכוזי הפחמימות בדם ו / או האינסולין אינם גבוהים וכאשר הם נצרכים במקום משקאות המכילים קלוריות.

כמובן ישנו צורך במחקר נוסף בכדי לאשר את האסוציאציות שנצפו ולקבוע אם ואילו תנאים ספציפיים מייעלים את ההשפעות של מי השתייה על שמירת המשקל.

עד היום המלצות לשתיית מים במטרה לשמור על המשקל הונעו בעיקר ע"י עדויות לכך ששתיית מים יכולה להפחית את צריכת האנרגיה. בעוד שתיית מים יכולה להוריד את צריכת האנרגיה.

למשל, תוצאות של מחקר {2} הראה שכאשר משקאות המכילים קלוריות, כמו חלב, קולה וכו', נצרכים יחד עם הארוחה הם מוסיפים לצריכת אנרגיה מהמזון, מבלי להשפיע באופן משמעותי על דירוג תחושת השובע.

אך יש לציין כי לא תמיד הדבר משפיע?!. בתנאים מסוימים, למי שתייה אין השפעה.

אולי בעתיד המלצות והתערבות לשמירת משקל הגוף תהיה המלצה על  שתיית מים, שיורידו את צריכת האנרגיה, יגדילו את הוצאות האנרגיה ו / או יגבירו את חמצון השומן, השפעות של שתיית מים על שינוי במשקל לא יפתיעו אותנו.

ביבליאוגרפיה:
1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4728633
2. PMID: 15808893 DOI: 10.1016/j.appet.2004.11.003

יום שישי, 7 בפברואר 2020

איך לשרוף שומן קובי עזרא

שריפת שומנים: איך לשרוף שומן?, איך להגביר מטבוליזם? עם קובי עזרא Ph.D







איך להגביר חילוף חומרים?

דרכים לשרוף יותר קלוריות משומנים ע"י העלאת קצב חילוף החומרים, אנו מסוגלים להשיל עודף משקל ולהפחית את הסיכון להשמנה ולבעיות בריאותיות קשורות בכך.



אז אילו מאכלים יגבירו את המטבוליזם?

מהמאכלים הטובים ביותר לחיזוק חילוף החומרים, יחד עם כמה דרכים אחרות להגברת התפקוד המטבולי.



מחקרים הראו שהתה הירוק מכיל קפאין וקטכינים המגרים את מערכת העצבים, העלולים להגביר את התרמוגנזה (שריפת אנרגיה מאוחסנת) וחמצון שומן. הקפאין בתה ירוק יכול להעלות את קצב חילוף החומרים.



מזונות עשירים בחלבונים הם בין האפשרויות הטובות ביותר לחיזוק חילוף החומרים.

ביצים עשירות בחלבונים בעלי ערך ביולוגי גבוהה מאוד!, כשכל ביצה גדולה - מספר 1, מכילה 6.3 גרם חלבון, מה שהופך את הביצים לבחירה אידיאלית עבור אנשים שרוצים להאיץ את חילוף החומרים שלהם.

חלבון הוא אחד החומרים התזונתיים היעילים ביותר להגברת קצב חילוף החומרים מכיוון שהגוף צריך להשתמש באנרגיה רבה יותר בכדי לעכל אותו מאשר בשומנים או בפחמימות. מדענים מכנים כי הוצאת אנרגיה זו היא ההשפעה התרמית של מזון (TEF), או תרמוגנזה המושרה על ידי דיאטה (DIT).

על פי כמה מחקרים, לאנשים שצרכו 29% מכלל הקלוריות היומיות שלהם כחלבון היה קצב חילוף חומרים גבוה יותר מאלו שצרכו 11% מכלל הקלוריות מחלבון.

זרעי פשתן הם זרעים המכילים שומנים (אומגה 3) חלבון, ויטמינים וחומרים מזינים מרכזיים אחרים. יש אנשים הרואים בזרעי הפשתן "מזון פונקציונלי", כלומר אנשים אוכלים אותם לטובת הבריאות האופטימלית.

אכילת זרעי פשתן יכולה לסייע בהגברת חילוף החומרים ושיפור התסמונת המטבולית, שהיא קבוצת מצבים התורמים לסוכרת, השמנת יתר ומחלות לב וכלי דם.

המרכז הלאומי לבריאות משלימה ואינטגרטיבית (NCCIH) מממן מחקר על תפקידם של זרעי הפשתן לתסמונת מטבולית.

מחקר שנערך על עכברים משנת 2019 מצביע על כך שזרעי פשתן עשויים להגביר את חילוף החומרים. זה כנראה בגלל שהם מכילים כמויות טובות של סיבים וחלבונים, יחד עם שומנים חיוניים באומגה 3, נוגדי חמצון וחומרים מזינים חיוניים אחרים.

הסיבים המצויים בזרעי הפשתן מתסיסים במעיים כדי לשפר את פרופיל החיידקים של המעי. תהליך זה מסייע לבריאות המטבולית, והוא עשוי להגן מפני השמנת יתר.

מחקרים מראים שזרעי פשתן וחומרי הזנה שלהם עשויים לעזור גם בטיפול או בהגנה מפני:


דלקת פרקים

מחלות אוטואימוניות
סרטן
מחלת לב וכלי דם
סוכרת
הפרעות נוירולוגיות
אוסטאופורוזיס




עדשים הן מזון נוסף העשוי להפחית את השפעות התסמונת המטבולית.

סקירת 2016 מ-41 מחקרים בבעלי חיים מדווחת כי אכילת עדשים וקטניות אחרות, כמו שעועית ואפונה, יכולה למלא תפקיד מרכזי במניעה וטיפול בתסמונת המטבולית.

עדשים עשויות גם להגביר את חילוף החומרים מכיוון שהן עשירות בחלבון. הם מכילים גם כמויות טובות של סיבים להזנת חיידקים מועילים במעיים.