ד"ר קובי עזרא מספר על חשיבות הקטניות לבריאותנו.
קטניות נחשבות כמקור לחלבון, בעקר כשמדובר על צמחונים וטבעונים. כדי לקבל חלבון באיכות ברמה גבוהה, כדאי לשלב בין קטניות ודגנים, למשל, אורז עם עדשים - מג'דרה.
למשל, כוס קטניות מבושלות מכיל את אותה כמות ברזל שיש בכחצי ק"ג חזה עוף. בקטניות יש פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים.
הפחמימות שבקטניות מתעכלות בקצב איטי, לכן הן מגבירות בצורה מתונה ביותר את רמת הסוכר בדם וכך נחשבות לבעלות אינדקס גליקמי נמוך יחסית. לכן הן גם מסייעות למניעת התחלואה של השמנה וסוכרת, ומסייעים לתחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר.
קטניות נחשבות כמקור לחלבון, בעקר כשמדובר על צמחונים וטבעונים. כדי לקבל חלבון באיכות ברמה גבוהה, כדאי לשלב בין קטניות ודגנים, למשל, אורז עם עדשים - מג'דרה.
למשל, כוס קטניות מבושלות מכיל את אותה כמות ברזל שיש בכחצי ק"ג חזה עוף. בקטניות יש פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים.
הפחמימות שבקטניות מתעכלות בקצב איטי, לכן הן מגבירות בצורה מתונה ביותר את רמת הסוכר בדם וכך נחשבות לבעלות אינדקס גליקמי נמוך יחסית. לכן הן גם מסייעות למניעת התחלואה של השמנה וסוכרת, ומסייעים לתחושת שובע לאורך זמן ארוך יותר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה