יום שני, 18 באוקטובר 2021

דיאטה לחיטוב הגוף בשיטת קובי עזרא

דיאטה לחיטוב הגוף בשיטת קובי עזראאם אתחיל לכתוב את דעתי על קובי עזרא הריאיון הזה יתפרס על מספר רב של עמודים נכבדים, לכן אני אתמצת ואומר שמדובר באחד האנשים המקצועיים האמינים האדיבים והחברותיים שהתחום הזה ידע, אדם עתיר ניסיון צנוע ומקצועי אשר יודע לקלוע בול לכל מטרה ברמה שלא תיארתי לעצמי, הצעד הכי חכם שעשיתי היה לפנות למר קובי עזרא ולשנות את חיי באופן שתמיד רציתי.

לפני ואחרי התזונה והדיאטה של קובי עזרא המטופל עומרי אזולאי

רוצים גם לחטב את הגוף? צרו קשר בנייד 0528567140

שלום שמי עומרי אזולאי  21/2/1986  גובהי 183 ס"מ  ואני מאמן כושר אישי בהולמס פלייס באר שבע.

את הדיאטה התחלתי במשקל 89.9 בתאריך 5.5.09  על 21 אחוז שומן.

נכון להיום 5.10.10  משקלי 85.5 ק"ג על 12.5%  זה נראה כאילו מדובר בסכ"ה בכמה קילוגרמים פחות אבל מדובר ב 8.5% שומן שירדו ובתוספת משמעותית של מסת שריר נקייה מה שהופך את התהליך לארוך קשה אך כל כך משתלם.

המטרה העיקרית כרגע היא להגיע ל-10% ולשמר מסת שריר ולאחר מכן להגיע לאותם אחוזים על משקל 90-95 ק"ג. 

עוד מטופל מרוצה משיטתו של קובי עזרא תזונה בהתאמה אישית, להלן המטופל המרוצה עומרי אזולאי
להלן קישור לסרטון ראיון עם עומרי על התהליך תזונה לחיטוב הגוף.

אני מתאמן באזור ה-4 שנים, רווק (עם החברה כבר 3 וחצי שנים) {כבר נשוי}.

אם אני אתחיל לכתוב את דעתי על קובי עזרא הריאיון הנ"ל יתפוס עמודים רבים לכן אני אתמצת ואומר שמדובר באחד האנשים המקצועיים האמינים האדיבים והחברותיים שהתחום הזה ידע! מנטור עתיר ניסיון צנוע ומקצועי אשר יודע לקלוע בול לכל מטרה ברמה שלא תיארתי לעצמי, הצעד הכי חכם שעשיתי היה לפנות למר קובי עזרא ולשנות את חיי באופן שתמיד רציתי.

אופן האימון שלי משתנה בתקופות חיטוב אני מתאמן 5 ימים ובתקופות המסה אני מתאמן 4 ימים כדי לתת לגוף מנוחה אחרי האימונים המפרכים.

ניתן לומר שהתוכניות הייחודיות של קובי עזרא הוסיפו לי כוח משמעותי לפחות ברמת ה- 20-25 אחוזים הטכניקות ובחירת התרגילים קולעת בדיוק ומובילה את הגוף שלי להישגים.

שיטות ההרזיה של קובי פשוט גאוניות מדובר בטכניקות מיוחדות שכאשר אתה יושב עם עצמך בבית ומפרש את התפריט שהוא כתב אתה קולט עד כמה התפריט חכם מבחינת חישוב הקלוריות החלבון השומן והפחמימות שגופך צריך וכל זה מראשו של מר עזרא שלא צריך שום אתר אינטרנט או מחשבונים כדי לבנות תפריט שהוא מקצועי לחלוטין. 

בכל פעם מחדש אני מגלה שילובים מעניינים שלא ידעתי עליהם, בנוסף אני אוהב שקובי עזרא מסביר בדיוק למה בתפריט הזה נשתמש בקינמון חחח ובתפריט הבא נשתמש בכורכום קובי עזרא לא חוסך בפרטים ומסביר את החשיבות של כל מרכיב בתפריט, התמונות מדברות בעד עצמן השיטה פשוט עובדת!!! 

מדהים לראות מה הצלחתי לעשות עם הגוף ב-3 חודשים של חיטוב ואיך  הוספתי לעצמי מסת שריר איכותית בכל פעם שעבדתי על מסה. 

אני פשוט ממליץ בחום, מיותר לציין שקובי לא דוחף אותי לשום תוספים מיותרים בתפריט והתפריט מתבסס אך ורק על מזון טבעי מה שמחזק עוד יותר את היכולות שלו להוביל לדיאטה טבעית ומאוזנת.

לסיכום  אברך את קובי לעוד שנים רבות של הצלחה ועבודה מכל הלב אני באופן אישי אמשיך איתו עוד שנים ארוכות (שהמטרה היא להתחרות בעוד כשנתיים 2012),

אני ממליץ לכל אחד שרוצה להגשים את החלום שלו לפנות לקובי עזרא קובי יהפוך לך את החלום למציאות.

אתם מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב כדי להישאר מעודכנים בתחומי הבריאות והכושר.

יום חמישי, 14 באוקטובר 2021

עוד מטופלת מרוצה משיטת התזונה והדיאטה של קובי עזרא

להלן עוד מטופלת מרוצה משיטת התזונה והדיאטה של קובי עזרא. 

דיאטת הרזיה של מירי - עוד מטופלת מרוצה משיטת Diet2All שפיתח קובי עזרא

רוצים גם לחטב את הגוף? צרו קשר בנייד 0528567140

קובי עזרא, דיאטת הרזיה של מירי - עוד מטופלת מרוצה
עוד מטופלת מרוצה משיטת התזונה והדיאטה של קובי עזרא

1. ספרי לנו ולגולשים שלנו מי את ? ופרטים אישיים.

שלום אני מירי מאשקלון בת 31, מנהלת חשבונות.

2. מה הייתה המטרה שלך, שהחלטת להגיע אלנו? והאם את מרוצה מהתוצאות?

תהליך הדיאטה עברה בצורה מדהימה, ללא תחושת רעב, עם גיוון באוכל וירידה משמעותית באחוזי השומן.

3. מדוע בחרת דווקא בשיטתו של קובי עזרא? 

שיטת קובי עזרא היא אחת השיטות הטובות שנתקלתי בה, ניסיתי כמה וכמה שיטות ועד שהגעתי לקובי, לא ראיתי תוצאות.

4. מה היו הציפיות שלך ? והאם המפגשים מימשו את ציפיותך ?

ירידה במשקל וחיטוב, הכל מומש!

5. מה השגת בסיכומו של התהליך ?

ירידה משמעותית במשקל, מחמאות ברחוב ובהרבה אהבה.

6. מהן התגובות שקיבלת לאחר השינוי מאנשים שקרובים לך ? 

איך את נראית יפה, ממש ירדת, אין בטן, איך התחטבת.

7. מה תוכלי לומר לאנשים שרוצים לדעת יותר על התהליך שעברת ? היית ממליצה ?

מומלץ מאוד להגיע לדר קובי עזרא. ברגע שנכנסים לתפריט המגוון שהוא מציע ולאימונים שניתן לבצע , מיד מרגישים תוצאות! מומלץ מאוד מאוד מאוד!

8. מה דעתך על קובי עזרא?

קובי עזרא הוא אחד האנשים האדיבים, החביבים המקסימים והאכפתיים שהכרתי!, יודע לתת תשומת לב לכל אחד ומעריך כל אחד, אוהב לפרגן!

קובי עזרא אחד ויחיד ! ! !

ראיון וידאו עם מירי האלופה!



להלן המלצה של מירי אודות הדיאטה בשיטת Diet2All של קובי עזרא.

המלצה של מירי אודות הדיאטה בשיטת Diet2All של קובי עזרא

אתם מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב כדי להישאר מעודכנים בתחומי הבריאות והכושר.

יום ראשון, 10 באוקטובר 2021

הדיאטה והרזיה בשיטת Diet2All, סיפור אישי של מטופל מרוצה התהליך עיצוב וחיטוב הגוף

הדיאטה והרזיה בשיטת Diet2All שפיתח קובי עזרא PhD, להלן עוד סיפור אישי של מטופל מרוצה התהליך עיצוב וחיטוב הגוף.

מטופלו של קובי עזרא - מפרש לפני ואחרי הדיאטה לחיטוב הגוף.

רוצים גם לחטב את הגוף? צרו קשר בנייד 0528567140

הדיאטה והרזיה בשיטת Diet2All שפיתח קובי עזרא PhD, להלן עוד סיפור אישי של מטופל מרוצה התהליך עיצוב וחיטוב הגוף.

הדיאטה והרזיה בשיטת Diet2All שפיתח קובי עזרא PhD, להלן עוד סיפור אישי של מטופל מרוצה התהליך עיצוב וחיטוב הגוף.
הדיאטה והרזיה בשיטת Diet2All שפיתח קובי עזרא PhD, להלן עוד סיפור אישי של מטופל מרוצה התהליך עיצוב וחיטוב הגוף.

תן לנו מעט פרטיים אודותיך?

מקום מגורים: בית דגן (ירושלים לשעבר). תאריך לידה: 10-3-76.

גובה: 173 ס"מ, משקל התחלתי 83 ק"ג (כיום 67 ק"ג), אחוזי שומן: 35% (כיום 14% ומטה).

מקום עבודה: שיווק מזון - מנהל מכירות.

איכן אתה מתאמן?

מתאמן: בחדר הכושר - GO-active ראשון לציון.

כיצד הגעתה אלנו?

דרך מכר (אביתר עבודי). פשוט ראיתי את השינויים שחלו אצלו בגוף, פשוט לא להאמין (מבחור שמן, הפך לאיש שרירי וחיטוב, כל זאת תוך זמן קצר ביותר!), אז אמרתי לו תביא לי דחוף את הטלפון של הקוסם!!!

כיצד חווית את שיטת ההרזיה והחיטוב Dit2All ודעתך האישית?

השיטה מעולה! ומאוד אינדיבידואלית לכל אדם בהתאמה אישית. 

מאיזה משקל ונקודת התחלת בדיאטה?

הייתי גבר שמן! במשגרת העבודה שלי תמיד הייתי אוכל - עמדתי על 84 קילו עם 36% שומן. 

בעקבות הדיאטה הנ"ל, שיניתי הרגלי אכילה וספורט. הגעתי ל- 17% (ומטה) אחוזי שומן, בפרק זמן מאוד קצר! של כשלושה חודשים, וזאת אודות לשיטת הדיאטה הזאת, שהיא מאוד פרקטית. 

תודות לקובי עזרא אני מאמין שאני חומר ביד היותר. הוא פשוט סטט - אשר סיטט את הגוף שלי.  

ראיון בוידאו עם מפרש - אודות שיטת הדיאטה, ההרזיה והחיטוב


אתם מוזמנים להירשם לערוץ היוטיוב כדי להישאר מעודכנים בתחומי הבריאות והכושר.

יום שישי, 17 בספטמבר 2021

אכילת יתר אינה הסיבה העיקרית להשמנה, איכות המזון כן!

מדענים טוענים שאכילת יתר אינה הסיבה העיקרית להשמנה!, אך איכות המזון כן!



מאמר פרספקטיבי מאתגר את "מודל איזון האנרגיה", שאומר שעליה במשקל מתרחשת מכיוון שאנשים צורכים יותר אנרגיה (קלוריות) ממה שהם מוציאים. 

לדברי המחברים, "רעיון השמנה כהפרעה במאזן האנרגיה מחזיר עקרון לפיסיקה מבלי להתחשב במנגנונים הביולוגיים העומדים בבסיס עלייה במשקל." 

המחברים טוענים ל"מודל האינסולין הפחמימות", המסביר השמנה כהפרעה מטבולית המונעת ע"י מה שאנו אוכלים, ולא בכמה. 



* הודעות בריאות הציבור המעודדות אנשים לאכול פחות ולהתעמל יותר לא הצליחו לעצור את העלייה בשיעורי ההשמנה והמחלות הקשורות להשמנה. 

* המודל של איזון האנרגיה, שאומר שעלייה במשקל נגרמת מצריכת יותר אנרגיה ממה שאנחנו מוציאים, "מחזירה עקרון פיסיקה מבלי להתחשב במנגנונים הביולוגיים המניעים עלייה במשקל." 

* מודל הפחמימות-אינסולין טוען בצורה נועזת: אכילת יתר אינה גורמת להשמנה; תהליך השמנה גורם לאכילת יתר. 

* מגפת ההשמנה הנוכחית נובעת, בין היתר, מתגובות הורמונליות לשינויים באיכות המזון: בפרט מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה, המשנה באופן מהותי את חילוף החומרים



* התמקדות במה שאנו אוכלים ולא בכמה אנו אוכלים היא אסטרטגיה טובה יותר לשמירת המשקל.

נתונים סטטיסטיים של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מראים כי השמנת יתר פוגעת ביותר מ- 40% מהמבוגרים האמריקאים, ומציבה אותם בסיכון גבוה יותר למחלות לב, שבץ, סוכרת מסוג 2 וסוגים מסוימים של סרטן

הנחיות התזונה של ה- USDA לאמריקאים 2020 - 2025 אומרים לנו עוד כי ירידה במשקל "מחייבת מבוגרים להפחית את כמות הקלוריות שהם מקבלים ממזונות ומשקאות ולהגדיל את הכמות הוצאה באמצעות פעילות גופנית".



גישה זו לאיזון ושמירת המשקל מבוססת על מודל מאזן האנרגיה בן המאה שנים שקובע כי עלייה במשקל נגרמת ע"י צריכת יותר אנרגיה ממה שאנחנו מוציאים. 

בעולם של היום, מוקף במאכלים מעובדים מאוד טעימים, משווקים בכבדות, קל לאנשים לאכול יותר קלוריות ממה שהם צריכים, חוסר איזון שמחמיר עוד יותר ע"י אורח החיים היושבני של היום. 

בחשיבה זו, אכילת יתר, יחד עם פעילות גופנית לא מספקת, מניעה את מגפת ההשמנה. 



מצד שני, למרות עשרות שנים של הודעות לבריאות הציבור הממריצות לאנשים לאכול פחות ולהתעמל יותר, שיעורי ההשמנה והמחלות הקשורות להשמנה עלו בהתמדה.

כותבי "מודל הפחמימות-אינסולין: נקודת מבט פיזיולוגית על מגפת ההשמנה", נקודת מבט שפורסמה בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מצביעים על פגמים בסיסיים במודל איזון האנרגיה, וטוענים כי מודל חלופי, הפחמימה-אינסולין מודל, מסביר טוב יותר השמנה ועלייה במשקל. 

יתר על כן, מודל הפחמימות-אינסולין מצביע על הדרך לאסטרטגיות יעילות יותר ועמידות לאורך זמן לאורך זמן.

לדברי הסופר הראשי ד"ר דיוויד לודוויג, אנדוקרינולוג בבית החולים לילדים בבוסטון ופרופסור בבית הספר לרפואה של הרווארד, מודל איזון האנרגיה אינו עוזר לנו להבין את הגורמים הביולוגיים לעלייה במשקל: "במהלך פרץ גדילה, למשל, בני נוער עלולים לעלות צריכת מזון בכ- 1000 קלוריות ביום. 




אבל האם אכילת יתר שלהם גורמת להתפרצות הגדילה או שפרץ הגדילה גורם למתבגר להיות רעב ואכילת יתר?". 

בניגוד למודל איזון האנרגיה, מודל הפחמימות-אינסולין טוען טענות נועזות: אכילת יתר אינה הסיבה העיקרית להשמנה. 

במקום זאת, מודל הפחמימות-אינסולין מטיל חלק ניכר מהאשמה במגפת ההשמנה הנוכחית בדפוסי תזונה מודרניים המאופיינים בצריכה מוגזמת של מזונות בעלי עומס גליקמי גבוה: בפרט פחמימות מעובדות ומהירות לעיכול. 

מזונות אלה גורמים לתגובות הורמונליות המשנות באופן מהותי את חילוף החומרים שלנו, מניעות את אחסון השומן, עלייה במשקל והשמנת יתר.

כאשר אנו אוכלים פחמימות מעובדות מאוד, הגוף מגביר את הפרשת האינסולין ומדכא את הפרשת הגלוקגון. 

ההורמון גלוקגון בתורו, מאותת לתאי השומן לאחסן יותר קלוריות, ולהשאיר פחות קלוריות זמינות לדלק שרירים ורקמות פעילות מטבולית אחרות. 

המוח קולט שהגוף אינו מקבל מספיק אנרגיה, מה שמוביל לתחושה של רעב. בנוסף, חילוף החומרים עשוי להאט בניסיונו של הגוף לחסוך בדלק. 

לפיכך, אנו נוטים להישאר רעבים, גם כאשר אנו ממשיכים לצבור עודף שומן.

כדי להבין את מגיפת ההשמנה, עלינו לשקול לא רק כמה אנו אוכלים, אלא גם כיצד המזונות שאנו אוכלים משפיעים על ההורמונים ועל חילוף החומרים שלנו. 

עם הקביעה שלו שכל הקלוריות דומות לגוף, מודל איזון האנרגיה מפספס את החלק החיוני הזה של הפאזל.

אמנם מודל הפחמימות-אינסולין אינו חדש-אך מקורו בתחילת המאה ה- 20 נקודת המבט של כתב העת האמריקאי לתזונה קלינית היא הניסוח המקיף ביותר של מודל זה עד כה, שנכתב ע"י צוות של 17 מדענים, חוקרים קליניים מוכרים בינלאומיים, ומומחי בריאות הציבור. 

באופן קולקטיבי, הם סיכמו את כמות ההוכחות ההולכת וגדלה התומכת במודל הפחמימות-אינסולין. 

יתר על כן, המחברים זיהו שורה של השערות הניתנות לבדיקה המבדילות את שני המודלים להנחיית מחקר עתידי.

לאימוץ מודל הפחמימות-אינסולין על פני מודל איזון האנרגיה יש השלכות קיצוניות על ניהול משקל והשמנת יתר. 

במקום לדחוף אנשים לאכול פחות, אסטרטגיה שבדרך כלל לא עובדת בטווח הארוך, מודל הפחמימות-אינסולין מציע דרך אחרת המתמקדת יותר במה שאנו אוכלים. 

לדברי ד"ר לודוויג, "הפחתת הצריכה של הפחמימות הניתנות לעיכול המהיר שהציפו את אספקת המזון בתקופת דיאטה דלת שומן מפחיתות את הדחף הבסיסי לאחסון שומן בגוף. כתוצאה מכך אנשים עלולים לרדת במשקל עם פחות רעב ומאבק".

המחברים מכירים בכך שיש צורך במחקר נוסף על מנת לבדוק באופן סופי את שני המודלים ואולי לייצר מודלים חדשים המתאימים יותר לראיות. 

לשם כך הם קוראים לשיח בונה ו"שיתופי פעולה בין מדענים בעלי נקודות מבט מגוונות לבדיקת תחזיות במחקר קפדני וללא משוא פנים".



מקורות

https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210913135729.htm?fbclid=IwAR3MeZ0xmPt01FudD7JmunS6nVHAoFzTQ4JllfB6__l-PXGwvI7pZu28FG0

יום שלישי, 7 בספטמבר 2021

שתיית מים ותרמוגנזה, קובי עזרא

להלן מחקר על תרמוגנזה המושרה ע"י שתיית מים.

שתיית הרבה מים מקובלת בדרך כלל במשטרי הרזיה ונחשבת לבריאה; אולם מעט מחקרים שיטתיים מתייחסים לרעיון הנ"ל. 



כך המחקר בדק 14 נבדקים בריאים, בעלי משקל תקין (שבעה גברים ושבע נשים), העריכו את ההשפעה של שתיית 500 מ"ל מים על הוצאה אנרגטית ושיעורי חמצון  באמצעות קלורימטריה עקיפה של כל החדר. 

ההשפעה של שתיית מים על חילוף החומרים של רקמות השומן הוערכה בטכניקת המיקרו-דיאליזה. 

שתיית 500 מ"ל מים העלתה את קצב חילוף החומרים בכ- 30%. העלייה התרחשה תוך 10 דקות והגיעה למקסימום לאחר 30-40 דקות. 

התגובה התרמוגנית הכוללת הייתה כ- 100 קילו ג'אול השווה ל-24 קלוריות. 

כ- 40% מהאפקט התרמוגני מקורו בחימום המים מ- 22 מעלות עד ל- 37 מעלות צלזיוס. 

בגברים, השומנים בעיקר הניבו את העלייה בקצב חילוף החומרים. לעומת זאת, בנשים פחמימות שימשו בעיקר כמקור האנרגיה. 

העלייה בהוצאה האנרגתית עם מים פחת עם חסימה מערכתית של בטא-אדרנצפטור. לפיכך, שתיית 2 ליטר מים ביום תגדיל את ההוצאה האנרגטית בכ- 400 קילו ג'אול. כלומר ניצול יתר של 95 קק"ל בקירוב. 

לכן, יש לקחת בחשבון את ההשפעה התרמוגנית של מים בעת אומדן הוצאות האנרגיה, במיוחד במהלך תוכניות של דיאטת הרזיה.


J Clin Endocrinol Metab . 2003 Dec;88(12):6015-9. doi: 10.1210/jc.2003-030780.

יום רביעי, 25 באוגוסט 2021

סירטפוד (Sirtfood‬), סירטואין, לדיאטת הרזיה ומניעת מחלות, קובי עזרא

שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופתית והיום אספר לכם בקצרה על דיאטת הסירטפוד ועל הסירטואין, כמובן שאם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול אותי כאן בתגובות ובשמחה אשיב. 

קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופתית, דיאטת הסירטפוד, סירטואין, קובי עזרא


סירטפוד (Sirtfood‬) הוא מורכב משתי מילים: Food כלומר מזון, וסירטואין (Sirtuin) שהיא השם של קבוצת אנזימים בעלי תפקיד בתיקון החומר התורשתי בתאים, כלומר תיקון ה-DNA. 

למעשה האנזים הראשון זוהה באמצע שנות ה-90 בשמרים, וכעבור 5 שנים זיהו את מקביליו גם באדם ומכרסמים.

סירטואין הינו גורם המעכב הזדקנות תאית ומאריך את תוחלת החיים של האורגניזמים באמצעות ויסות תהליכים תאיים שונים ומגוונים. דיכוי הזדקנות תאית  ע"י סירטואין מתווך בעיקר באמצעות עיכוב בהתשת הטלומרים הקשורים לגיל, שמירה על שלמות הגנום וקידום תיקון נזקי DNA. 

בנוסף, סירטואין מווסת את תוחלת החיים של האורגניזמים ע"י אינטראקציה עם מספר סיגנלים הכוללים את מסלול איתות אינסולין / IGF-1, חלבון קינאז ועוד...

ידוע שדיאטה דלת קלוריות מאריכה את תוחלת החיים של יצורים רבים ומעלה את פעילות הסירטואין. ישנם חומרי תזונה שהשפעתם דומה לצמצום כמות הקלוריות שצורכים וגם הם מפעילים את הסירטואין. 

כשהאנזים מופעל הוא גורם לתאים לנצל יותר שומנים לשם יצירת אנרגיה וזאת כדי להתגבר על מחסור מדומה באנרגיה, וכך מפחית את כמות השומן בתאי הגוף.

בנוסף הפעלתו עשוי לסייע למטרות טיפוליות כמו למחלות הקשורות להזדקנות, כגון: סוכרת מסוג 2, מחלות דלקתיות והפרעות ניווניות. לכן מדענים שואפים לפתח תרופה שתפעיל את סירטואין. 

סירטואינים מסדירים מסלולים מטבוליים ומעורבים בתהליכים ביולוגיים רבים כגון הישרדות תאים, הזדקנות, התפשטות, אפופטוזיס, תיקון DNA, מטבוליזם של תאים והגבלה קלורית. 

נמצאו כ-7 סוגים של משפחת האנזימים הנ"ל הנחשבים למטרות פוטנציאליות לטיפול בפתולוגיות בבני אדם, לרבות מחלות ניווניות, שיפור הזיכרון, מחלות לב וכלי דם וסרטן.

ביונקים סירטואין1, סירטואין6 וסירטואין7 נמצאו בגרעין התא, סירטואין2 בציטופלסמה וסירטואין3, 4 ו-5 במיטוכונדריה. המוסכמה המדעית אומרת, שלפחות אחד הגורמים מאריכי החיים, המופעלים כתוצאה מדיאטת רעב, ואפשרי להפעילו באמצעות כימיקלים שונים כמו רסברטרול, גם ללא דיאטת רעב. 


אז אתם בטח שואלים אילו מזונות וגורמי תזונה עשויים להפעיל את הסירטואין?

רבים מהחומרים מפעילי הסירטואין שייכים לקבוצה של חומרי תזונה בשם פוליפנולים, שנפוצים מאוד במזונות מהצומח כגון פירות ועלים. יש לציין שמחקרים אפידמיולוגיים מצאו קשר בין צריכה גבוהה של מזונות העשירים בפוליפנולים וירידה בסיכון למחלות כרוניות. 

רכיבי תזונה ומזונות מעוררי סירטואין, הם בעיקר קקאו ושוקולד מריר, ובעיקר פירות יער, אך גם פירות אחרים כמו: תפוחים, פירות הדר, עלים ירוקים כמו: קייל, פטרוזיליהתה ירוקיין אדום ובעיקר הרכיב רזברטרול, זיתים וכו'... 


אציין שמבחינה קלינית נבדקו המטפורמין שהיא תרופה לסוכרת סוג 2, ורזברטרול המצוי בקליפות ענבים, ביין אדום ותוספי תזונה. 

קואנזים נוגד החמצון NAD, ניקוטין אמיד אדנין דינוקלאוטיד (Nicotinamide Adenine Dinucleotide) מסייע להפעלתו של הסירטואין. 

רזברטרול הוא התרכובת הטבעית החזקה ביותר המסוגלת להפעיל את סירטואין1, ומחקה את ההשפעה החיובית של הגבלת הקלוריות. רזברטרול עשוי לסייע בטיפול או במניעת השמנה ובמניעת הירידה בתפקוד הלב הקשורה להזדקנות


מקורות: 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Sirtuin

סירטואין3 קושר לסינתזת ATP. 


יום ראשון, 8 באוגוסט 2021

סובין שיבולת שועל, קובי עזרא

שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופתית, היום אספר לכם על סובין שיבולת שועל, האומנם כבר עשיתי סרטון על שיבולת שועל, ולכן נדון בקצרה על הסובין של שיבולת השועל. מהן היתרונות הבריאותיים?, האם סובין שיבולת שועל עשוי לסייע במצבים של סוכרת, עצירות, כולסטרול ושומנים בדם? והכי חשוב האם הוא מסייע להליך הדיאטה וירידה במשקל?. 

וכמובן שאם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול אותי כאן בתגובות ואם אתם משוחרי הבריאות והכושר אז הירשמו לערוץ כדי להישאר מעודכנים. 



מה ההבדל בין סובין שיבולת שועל לבין שיבולת שועל?
סובין שיבולת שועל סגולות

סובין שיבולת שועל (Oat bran) הוא למעשה קליפת הגרעין של שיבולת השועל. בין הסיבים המסיסים שהיא מכילה נמצא גם הבטא גלוקן, שיעיל בהורדת רמות הכולסטרול בדם ובשיפור תפקוד המערכת החיסונית. 

סובין שיבולת שועל יכול להיקשר לכולסטרול במערכת העיכול ולהפריש אותו מהגוף בצואה. כך שלמעשה כעבור חודש בקירוב בשימוש קבוע, ניתן יהיה להבחין בירידה בערכי הכולסטרול בדם.

בשל תכולת הסיבים המסיסים הגבוהה סובין שיבולת שועל מומלץ למצבים, כמו: לסובלים מעצירות, עודף משקל, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, כבד שומני וכו'.

סובין שיבולת השועל מביא לירידה ברמות ה-LDL כולסטרול ולרוב אינו מוריד את ה-HDL השומר על עורקים נקיים ופתוחים. 

צריכת סובין שיבולת שועל מפחית באופן משמעותי את הכולסטרול הכולל בדם, כולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה ואפוליפופרוטאין B. יש לציין שהשפעות מועילות אלו התרחשו ללא תלות במשתנים כגון פעילות גופנית או הגבלה קלורית וצריכת שומן  בדיאטה. (2)

סובין שיבולת שועל עצירות

האם תוספת סובין שיבולת שועל לתזונה הרגילה עשויה להפחית את השימוש במשלשלים? במחקר נמצא כי השימוש בסיבי שיבולת שועל אפשר הפסקת משלשלים בשיעור של 59% בקרב קשישים. (3)

אכילת סיבים תזונתיים מסייעת בהסדרת פעילות מערכת העיכול ובשמירה על בריאותה. הסיבים מגבירים את תנועתיות (פריסטלטיקה) של המעיים מערכת העיכול, מעודדים התרוקנות וכך מסייעים לטיפול ומניעת עצירות ומחלות מעיים הקשורות למערכת זו.


סובין שיבולת שועל דיאטה

סיבים תזונתיים עשויים לסייע בהפחתת ושמירת המשקל, זאת עקב הגברת תחושת שובע, הארכת משך זמן הלעיסה, הפחתת הספיגה והגדלת נפח האוכל ללא עלייה בכמות הקלוריות.

השפעות הצריכה היומית של סובין שיבולת שועל (כמו גם סיבים מסיסים אחרים) על גורמי סיכון למחלות הקשורות להשמנה, עקב סיכון מוגבר לתסמונת המטבולית (MetS), סוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם (CVD). 

התוצאות מראות שתוספת של מוצר סיבים מסיסים, משפרת את פרופיל השומנים בדם, במיוחד כולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL), ותגובה גליקמית, ומגבירה את תחושת השובע. כך שיפור גורמי הסיכון  לתסמונת מטבולית ומחלות לב וכלי דם, עשוי להגביר תהליכים אידאלים לדיאטות להפחתת משקל. (1)

סובין שיבולת שועל סוכרת

אכילה אידאלית של סיבים תזונתיים, עשויה לסייע בוויסות והפחתת רמות סוכר בדם. ההשפעה המיוחסת בעיקר לסיבים המסיסים, מאחר והם מאטים את קצב ספיגת הסוכר וכך גם מפחיתים את העלייה ברמות האינסולין בדם. מכאן ניתן להבין וכך נמצא במחקרים קשר בין צריכת דגנים מלאים המכילים סיבים, למניעת סוכרת מסוג 2.

לקמח סובין שיבולת שועל עתיר בטא-גלוקן הייתה תגובה גליקמית נמוכה ושימשה כמרכיב פעיל המפחית את התגובה הגליקמית לאחר הארוחה של עומס גלוקוז אוראלי בנבדקים הסובלים מסוכרת מסוג 2. (4)

סובין שיבולת שועל סרטן

מחקרים מסוימים הראו שסובין שיבולת שועל מסייעת למנוע סרטן. סובין יכול להרוס את הסביבה הפתוגנית ואפילו לטפל במחלות קיימות.


סובין שיבולת שועל ערך תזונתי

סובין שיבולת שועל יכול להיות למקור טוב לפחמימות מורכבות ובעל ערכים תזונתיים טובים. למעשה ב-100 גרם סובין שיבולת שועל (כוס) יש כ- 246 קלוריות, 17.5 גרם חלבון (חלבון גבוהים מאוד בהשוואה למשפחת הדגנים), 7 גרם שומן (מתוכו 1.3 גרם שומן רווי), 60 גרם פחמימות, 15.5 גרם סיבים תזונתיים. 

יש לציין כי הערך הקלורי של סובין שיבולת שועל נמוך יותר מזה של שיבולת שועל מלאה (246 קלוריות לעומת 389) וכמובן ריכוז הסיבים התזונתיים גבוהה יותר.

התפלגות השומנים: שומן רווי 1.3 גרם, חד בלתי רווי 2.4 גרם, רב בלתי רווי 2.8 גרם, מתוכם: אומגה 3 כ-121  מ"ג ואומגה 6 כ-2645  מ"ג. 

מבחינת ויטמינים: ויטמיני B בי 4 מ"ג, ויטמין B1 כ-1.2 מ"ג, ויטמין B2 כ-0.22 מ"ג, ויטמין B3 כ-0.9 מ"ג, ויטמין B5 כ- 1.5 מ"ג, ויטמין B6 כ-0.15 מ"ג, חומצה פולית 50 מק"ג, ויטמין E כ-1 מ"ג. ויטמין K כ-3 מק"ג, 

מבחינת המינרלים: מגנזיום 235 מ"ג, אשלגן 600 מ"ג, ברזל 5.8 מ"ג, 58 מ"ג סידן, אבץ 3 מ"ג, נחושת 0.4 מ"ג, מנגן 5.6 מ"ג, סלניום 45 מק"ג וללא כולסטרול.

בנוסף, סובין יש יותר מ 14 חומצות אמינו, סובין שיבולת שועל מכיל גם ספונינים וטריטרפנואידים. 

איך ניתן לצרוך סובין שיבולת שועל? ניתן להוסיף אותו ליוגורט עם חמוציות וקינמון, או כתחליף בריא לקמח וקורנפלור, כמו למשל להסמכת המרק. לעיבוי רטבים ואפילו להכנת ציפוי לשניצלים. 

סובין שיבולת שועל תופעות לוואי

ונשאלת השאלה האם יש לסובין שיבולת שועל תופעות לוואי? תופעות לוואי של צריכת סיבים תזונתיים מרובה, כוללות בעיקר נפיחויות וגזים בעיקר. 


מקורות:

1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30153584

2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14520027

3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19214342 

4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16054549