יום חמישי, 29 בספטמבר 2022

סטופ-איט, דיכוי תיאבון טבעי, קובי עזרא

סטופ-איט דיכוי תיאבון טבעי. מאת: קובי עזרא (Ph.D). כל הזכויות שמורות (C).

המוצר סטופ-איט (stopeat) אשר מכיל צמח הקונג'אק (KONJAC) בריכוז גבוהה ביותר, הצמח קונג'אק במקורו מיפן. הבקעות מצמח הקונג'אק מכילות ריכוז גבוהה של סיבים תזונתיים ובעיקר הסיב התזונתי – גלוקומנאן (GLOCOMANNAN).



הסיב התזונתי גלוקומנאן הינו פוליסכריד, כלומר שמבחינה כימית מדובר ברב סוכרים או פחמימה מורכבת וסוכרים: מנוז וגלוקוז, זהו למעשה סיב המסיס ויכול לספוג עד פי 200 ממשקלו במים.

כתוצאה מספיחת הנוזלים נוצר ג'ל בדומה לבליל המזון, הסיב גלוקומנאן מתנפח בקיבה וגורם לתחושת שובע. כל למעשה אנו מקטינים את הפוטנציאל לאכול יותר! וכל זאת ללא הוספת קלוריות מיותרות.

גלוקומנאן הינו רכיב המצוי במוצר סטופ-איט, יוצר תחושת שובע ומלאות באמצעות אפקט ספיחת המים, כתוצאה מכך נוצר ג'ל סמיך, הג'ל הסמיך גורם לעיכוב ריקון הקיבה ומאט את שחרור הסוכר למחזור הדם.

רמות נמוכות ומאזנות של אינסולין וגלוקוז בדם אשר מסייעים להקטנת הכמיהה וההשתוקקות למתוקים.

בנוסף, גלוקומנאן משפר פרופילי שומנים בדם, יכול להוריד את לחץ הדם הסיסטולי, בגלל תופעות אלה, יכול הגלוקומנאן להפיק תועלת רבה אצל אנשים עם תסמונת מטבולית, סוכרת, מחלות לב וכלי דם.

מחקרים מראים כי עם השלמת תזונתיות של הסיב גלוקומנאן הוא משפר את תהליך ההרזיה והדיאטה. אנשים אשר נטלו את המוצר סטופ-איט stopeat שבעים מהר יותר ולכן נוטים לאכול פחות.

גלוקומנאן עשוי לקדם ירידה במשקל אצל אנשים הסובלים מהשמנת יתר, גם בהיעדר של דיאטה מוגבלת בקלוריות.

כאשר מבוגרים שמנים צרכו גרם אחד של הסיב גלוקומנאן שעה לפני הארוחה במשך שמונה שבועות, הם איבדו בממוצע של 5.5 ק"ג ממשקל הגוף, ללא שינויים אחרים בדפוסי האכילה שלהם או דפוסי פעילות גופנית.

מאחר שאנשים רבים לא רוצים לשנות או לא יכולים לשנות את התזונה שלהם ואת אורח חייהם, תוסף המזון סטופ-איט  STOPEAT המכיל סיבים טבעיים, יכול לעזור להם ליהנות מן ההשפעות המטיבות, אודות ההרזיה ושמירת בריאות תקינה.

במגזין הרפואי: J Am Med Assoc. 1923;81(9):777-792 . פורסם אודות השפעתו המיטיבה של קונג'אק-גלוקומנאן על שומני הדם. 


גלוקומנאן מחקרים קליניים

מחקרים קליניים מאשרים שגלוקומנאן המצוי בפקעות קונג'אק ( KONJAC ) מוריד את רמות הכולסטרול , את הכולסטרול ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה ( LDL ), מבלי להשפיע על לחץ הדם הדיאסטולי.

במחקר כפול סמיות אחר, נמצא כי כעבור עשרה ימים של טיפול שורש קונג'אק גלוקומנאן, חזרו הרגלי המעיים של חולים הסובלים מעצירות כרונית למצב נורמאלי.

מחקר אחר הראה כי חולים שקיבלו 3 או 4 גרם ליום של גלוקומנאן, העלו בממוצע 3-6 יציאות מעיים יותר בשבוע, בהתאמה, ללא שלשול או גזים.

ירידה במשקל : מחקר שכלל 200 נבדקים הסובלים מהשמנת יתר שקיבלו במשך 16 שבועות גלוקומנאן או פלצבו (אין-בו), נמצא כי הקבוצה שקיבלה גלוקומנאן וסיבים איבדו כ- 4.52 ק"ג בממוצע לעומת 0.79 ק"ג של קבוצת הביקורת.

קבוצת הגלוקומנאן גם העלתה את תחושת השובע לעומת קבוצת הביקורת. הכולסטרול ( LDL ) פחת משמעותית וכמו כן, במחקר דווח כי הטיפול נסבל ולא דווחו תופעות לוואי כלשהם. 


מהספרות הרפואית

1. יש לציין, כי מהספרות הרפואית עולה כי צריכת סיבים תזונתיים , תורמת לבריאותינו התקינה, סיבים תזונתיים מסייעים לניקוי הפסולת (לרבות חומרים מסרטנים) ממערכת העיכול.

2. הסיבים תורמים לאיזון והורדת יתר לחץ דם, הסיבים התזונתיים נקשרים למלחי המרה (אבן הבניין ליצירת הכולסטרול וכך מפחיתים את רמות הכולסטרול בדם. כמו כן, נצפה גם ירידה ברמות הטריגליצרידים (חומצות שומן) בדם.

3. הסיבים מאזנים ומפחיתים את רמות הסוכר בדם, כתוצאה מהאטה בספיגת הסוכר למחזור הדם ישנה ירידה באינדקס הגליקמי של המזון, כלומר שכך נמנע את תנודות הסוכרים במחזור הדם ונפחית בחולי סוכרת את רמת ההמוגלובין המסוכר ( hb.A1c ), הדבר ימנע התפתחות מחלות עתידיות הקשורות למחלת הסוכרת.

4. הסיבים בשילוב נוזלים מונעים עצירויות וכידוע, במהלך הדיאטה אנו נתקלים בתופעת העצירות. האומנם מזונות כ- פירות וירקות מכילים סיבים תזונתיים אך במוצר סטופ-איט STOPEAT , יש לנו א הסיב שהופך מג'ל וסופח יותר מים בהשוואה לסיבי המזון הרגילים.

5. ממחקרים ניסיוניים עולה גם שצריכת סיבים-גלוקומנאן עשוי להגן מפני סוגים מסוימים של סרטן. עבור אלה מאיתנו שעברו בשלום את גיל 60, אילו חדשות טובות.

כאשר קשישים מקבלים סיבים-גלוקומנאן, החיידקים שבמעיים צמיחתם משתפרת, אותם החיידקים שנקראים "חיידקים טובים", כגון: ביפידו-בקטריה ( BIFIDOBACTERIUM ), ריבוי החיידקים הטובים קשורה לירידה ברכיבים ניטרוזמינים ( NITROSAMINES ) שהם חומרים פרו-סרטניים, אחראי להתפתחות סרטן הכבד וסוגי סרטן אחרים.

החיידקים הטובים מעודדים את תנועתיות (פריסטלטיקה) המעיים, כך עוזרים הסיבים להעביר את חומרי הפסולת אל מחוץ לגוף לפני שהם יכולים לקדם למחלת הסרטן ומחלות אחרות.

סטופ-איט ותופעות לוואי

כאשר צריכת הסיבים מוגברת, אנשים מסוימים עלולים לחוות אי נוחות במערכת העיכול או שינויים בתדירות היציאות. אך יש לציין, כי זה פשוט תקופת הסתגלות של הגוף לצריכת כמויות גדולות יותר של סיבים תזונתיים. אנשי מקצוע רפואיים, ממליצים להוסיף סיבים לתפריט בהדרגה עד שהגוף מסתגל.


היות והסיבים המסיסים בצורת ג'ל עם מים, חשוב לשתות הרבה מים עם תוספי סיבים. צריכת מים בשפע תסייע לייעל את פעולותיה של הסיבים בגוף ולמנוע תופעות לוואי כגון: התייבשות או עצירות.


כמו מרבית הסיבים המסיסים אחרים, גם לגלוקומנאן יש פוטנציאל להיקשר עם רכיבי מזון ולהפחית את ספיגת המזון בגופינו. ( E -425).


זקן תירס (ZEA MAYS)

המוצר סטופ-איט STOPEAT , מכיל את הצמח הזקן תירס, שברפואת הצמחים המודרנית נחשב לצמח עדין לטיפול בהפרעות דרכי השתן – משתן. כך מצמצם את עודפי הנוזלים ומונע את המראה המלא "המראה הבצקתי".


Refrences for ZEA MAYS

1. Chan H., But p. (1980) Pharmaco. Applic. Chin. Mad. Vol. 11. 

2. haha S., J. (1973) K'at'ollick, Taehak. Uihak., Nonmunj, 25, 127. 

3. Czech.Masteikov¨¢ R, et al.Ceska Slov Farm. 2007 Apr;56(2):85-9 .


אצת ספירולינה (arthrospira plantensis)

המוצר סטופ-איט STOPEAT , מכיל את אצת הספירולינה, שלה פעילות אנטי-אוקסידנטית, חיזוק מערכת החיסון ועוד.., אצת הספירולינה הינה אצה חד תאית (מקרו אצה).

אצת הספירולינה מכילה רכיבי מזון החיוניים לבריאותינו כגון: ויטמינים (ויטמין E , ויטמין B12 , בטא קרוטן), מינראלים (סידן, ברזל, מגנזיום, מנגן וסלניום, נחושת ואבץ), חומצות שומן חיוניות ( GLA ), כלורופיל וחומצות אמינו (כל חומצות האמינו חיוניות לרבות מטיונין וליזין), על כן אצת הספירולינה מסייעת לטיפול גם במצבים כמו: תסמונת התשישות הכרונית ועייפות כרונית, השמנת יתר, פיברומיאלגיה, אנמיה וכו'.


הספירולינה לסייעת לנו בתהליך הדיאטה וההרזיה בשל הרכבה המושלם, אשר מסייע לנו לשמור על בריאות תקינה ומאוזנת גם במהלך דיאטה. מאחר והספירולינה מזון מרוכז כשנוטלים אותה לפני המזון היא מסייעת לנו לתחושת השובע ומפחיתה לנו את תחושת הרעב שהמוח משדר לגופנו בזמן תהליך הדיאטה וההרזיה.


בשנת 2005 פורסם בירחון המדעי " Current Pharmacological Biotechnology ", מחקר שהראה שספירולינה מגבירה את התפקוד החיסוני של הגוף ע"י הגברת הפעילות של תאי המקרופאג'ים, בנוסף נצפתה עלייה ביצירת נוגדנים, ציטוקינים, תאי T ו – B .

נצפתה ירידה בתאים מסרטנים וברעלנים בכבד וכליות. מסקנות המחקר יחסו את התוצאות לתכונות הנוגדות חמצון של אצת הספירולינה, ששיפרו את תפקוד הכבד והכליות.

למידע נוסף אודות המוצר סטופ איט ודיכוי תיאבון, אודות רכיבי המוצר דיאטה סטופ איט.

חשוב לציין, שהמוצר סטופ-איט STOPEAT הינו מכיל

· סיב תזונתי גלוקומנאן שמאושר במדינות אירופה וע"י ה- FDA (מנהל התרופות והמזון האמריקאי) ומשרד הבריאות הישראלי.

· רכיבים טבעיים בלבד!

רכיבים פעילים במוצר סטופ-איט:

קונג'אק גלוקומנאן ( konjak glucomanan )

זקן תירס ( zea mays )

אצת ספירולינה ( arthrospira plantensis )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה