קפה חזק 30 דקות לפני אימון גופני מגביר את שריפת השומנים. שתייה של קפה חזק חצי שעה לפני פעילות גופנית מגבירה את שריפת השומנים, כך עולה ממחקר חדש. אחר הצהריים ההשפעות של הקפאין ניכרות יותר מאשר בשעות הבוקר.
מדענים מהמחלקה לפיזיולוגיה של אוניברסיטת גרנדה (UGR) הראו שקפאין (כ-3 מ"ג / ק"ג, המקביל לקפה חזק) שנצרך כ-30 דקות לפני פעילות גופנית אירובית מעלה משמעותית את קצב שריפת השומנים. בנוסף גילו המדענים שאם האימון מתבצע בשעות אחר הצהריים, השפעות הקפאין ניכרות יותר מאשר בשעות הבוקר.
במחקרם, שפורסם בכתב העת Journal of the International Society of Sports Nutrition, החוקרים בדקו האם צריכת קפאין, אחד החומרים הארגוגניים הנפוצים ביותר בעולם לשיפור ביצועי הספורט, אכן מגביר את החמצון או "צריכה", של שומן במהלך פעילות גופנית. על אף העובדה שצריכתו בצורת תוספים נפוצה מאוד.
ההמלצה להתאמן על קיבה ריקה בבוקר כדי להגביר את חמצון השומן היא דבר שבשגרה. עם זאת, יתכן והמלצה זו חסרה בסיס מדעי, מכיוון שלא ידוע אם עליה זו נובעת מפעילות גופנית בבוקר או עקב כך שהאימון נעשה על בטן ריקה - ללא אוכל. המחבר הראשי של מחקר הנ"ל מסביר, פרנסיסקו חוסה אמרו-גהטה מהמחלקה לפיזיולוגיה של ה- UGR.
בסך הכל השתתפו 15 גברים (גיל ממוצע, 32) במחקר, ובצעו מבחן אימונים ארבע פעמים במרווחים של שבוע אחד. הנבדקים צרכו קפאין כ- 3 מ"ג לכל ק"ג משקל גוף או פלצבו בשעה 8:00 ובשעה 17:00 אחר הצהריים (כל נבדק השלים את הבדיקות בכל ארבעת התנאים בסדר אקראי). התנאים שקדמו לכל בדיקת פעילות גופנית (שעות שחלפו מאז הארוחה האחרונה, פעילות גופנית או צריכת חומרים ממריצים) תוקנו בקפדנות, וחישוב השומן במהלך האימון חושב בהתאם.
חמצון שומן מרבי
תוצאות המחקר הראו שצריכת קפאין 30 דקות לפני ביצוע בדיקת אימון אירובי הגבירה את חמצון השומן המקסימלי במהלך הפעילות הגופנית ללא קשר לשעה ביום, כך מסביר פרנסיסקו ג'יי אמרו. אושר קיומו של וריאציה יומית בחמצון השומן במהלך הפעילות הגופנית, והערכים היו גבוהים אחר הצהריים מאשר בשעות הבוקר לשעות צום שוות.
תוצאות אלו מראות גם שקפאין מגביר את חמצון השומן במהלך פעילות גופנית בבוקר באופן דומה לזה שנצפה ללא צריכת קפאין בשעות אחר הצהריים.
לסיכום, ממצאי מחקר זה מצביעים על כך שהשילוב של צריכת קפאין ופעילות גופנית אירובית המתבצעת בעוצמה מתונה בשעות אחר הצהריים מספק את התרחיש האופטימלי לאנשים המבקשים להגביר את שריפת השומנים במהלך פעילות גופנית.
סטטינים הם קבוצת תרופות שיכולות לעזור בהורדת רמת הכולסטרול של ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) בדם. אך נשאלת השאלה האם סטטינים יעילות להורדת הכולסטרול קובי עזרא.
יש המכנים את כולסטרול ה- LDL "כולסטרול רע", וסטטינים מפחיתים את ייצורו בתוך הכבד.
אז אתם בטח שואלים, מדוע נתנו לכם סטטינים?
התשובה פשוטה היות ונמצאה רמה גבוהה של כולסטרול LDL עשוי להיות מסוכן, מכיוון שהוא עלול להוביל להתקשות העורקים (טרשת עורקים) ולמחלות לב וכלי דם (cardiovascular disease).
הסוגים העיקריים של מחלות לב וכלי דם הם:
מחלת לב כלילית או קורונרית - כשאספקת הדם ללב מוגבלת.
אנגינה פקטוריס או תעוקת חזה - כאבים בחזה הנגרמים עקב זרימת דם מופחתת לשרירי הלב.
במצבים הנ"ל הרופא או הקרדיולוג שלכם לרוב ימליץ לכם על נטילת סטטינים.
ישנם אנשים שחווים תופעות לוואי, קלות, כגון שלשולים, כאב ראש ותחושת בחילה. ושינם אנשים שסובלים מכאבי שרירים קשים, פגיע בתפקודי הכבד וכו'.
שינויים באורח החיים שיכולים להפחית את רמת הכולסטרול ואת הסיכון למחלות לב וכלי דם:
1. אכילת תזונה בריאה ומאוזנת בהתאם למצב המטופל. וניגזר מכך גם שמירה על משקל גוף תקין.
2. אימונים קבועים (אירובי ואנאירובי).
3. הפסקת עישון. ועוד...
סוגי סטטיניםישנם סוגים שונים של סטטינים:
atorvastatin (Lipitor)אטורווסטטין ליפיטור
פלואווסטטין לסקול fluvastatin (Lescol)
פרבסטטין ליפוסטט - pravastatin (Lipostat)
rosuvastatin (Crestor) רוסובסטטין קרסטור
סימבסטטין זוקור simvastatin (Zocor)
"סטטינים אינם יעילים בהורדת רמות הכולסטרול אצל מחצית מהחולים", מדווח העיתון Daily Mirror.
מכלול ראיות גדול הראה כי סטטינים יעילים בהפחתת מה שמכונה "כולסטרול רע", שבתורו יכול להפחית את הסיכון למחלות לב ולשבץ מוחי.
מחקר חדש העריך רשומות רופאים אצל יותר מ -160,000 חולים בבריטניה שעברו בדיקת כולסטרול בשנתיים לאחר שהתחילו שימוש בסטטינים.
למחצית מהחולים לא הייתה תגובה מספקת לסטטינים: רמות הכולסטרול שלהם הופחתו בפחות מ- 40%.
לחולים אלה היה סיכון מעט גבוה יותר לבעיות לב וכלי דם עתידיות מאלה שקיבלו תגובה טובה.
אבל זה לא אומר שסטטינים לא עובדים. אין לנו מספיק מידע על האנשים שלא הגיבו לסטטינים, כמו למשל האם הם נטלו את התרופה כפי שנקבע.
ואלה שלא הגיבו לסטטינים נטו להיות במינונים נמוכים יותר מאשר מגיבים.
המאמר פורסם בכתב העת Heart. Published online April 15 2019.
מחקר קוהורט זה בדק מספר רב של אנשים שקיבלו רושם סטטינים כדי לראות את ההשפעה שיש לכך על רמות הכולסטרול שלהם.
בחנו את מספר החולים שלא הצליחו להשיג לפחות 40% ירידה בכולסטרול "הרע" של ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL).
מצאו כי מחצית מהחולים המוערכים (51%, 84,609) לא השיגו ירידה מספקת של 40% ברמות הכולסטרול שלהם ב- LDL.
החוקרים הגיעו למסקנה: "הורדה אופטימלית של כולסטרול LDL לא מושגת תוך שנתיים אצל למעלה ממחצית החולים בכלל האוכלוסייה שהוחלו בטיפול בסטטינים, וחולים אלו יחוו סיכון מוגבר משמעותית לעתיד [מחלות לב וכלי דם]."
סיכום: מחקר יקר ערך זה עשה שימוש במספר רב של רישומי פרקטיקה כללית בכדי לבחון את תגובת הכולסטרול של מאות אנשים הנוטלים סטטינים.
דיאטה טבעונית דלת שומן טובה יותר מהתזונה הים תיכונית לירידה במשקל. מחקר חדש מציע שיעיל יותר לרדת במשקל, ע"י הימנעות מאכילת מוצרים מעולם החי. אך אין זה אומר שלדיאטה הים תיכונית אין שום תועלת.
אם מאמצי ההרזיה שלך נעצרו בתזונה ים תיכונית, יתכן ויהיה לך קל יותר להשיל את אותם קילוגרמים עודפים ע"י טבעונות והימנעות מאכילת כל המוצרים מהחי במקום להמשיך לאכול עופות ודגים רזים.
במחקר שפורסם בפברואר 2021 בכתב העת Journal of the College of Nutrition, אנשים שעברו דיאטה טבעונית דלת שומן הורידו בממוצע 6 קילוגרמים (13.2 פאונד) במשך 16 שבועות. אך כאשר אותם אנשים עברו דיאטה ים תיכונית במשך אותה פרק זמן, הם בדרך כלל לא ירדו במשקל.
"מכיוון שהדיאטה הים תיכונית מתוארת לעתים קרובות בגלל ירידה במשקל, היה מפתיע לראות שהמשתתפים חוו שינויים קטנים מאוד - אם בכלל - בכל הנוגע למשקלם בדיאטה זו", אומרת המחברת הבכירה של המחקר, חנה קהלובה, MD דוקטורט, מנהל המחקר הקליני בוועדת הרופאים לרפואה אחראית בוושינגטון הבירה.
תזונה ים תיכונית לעומת טבעונית: מה הביא לתוצאות בריאות ומשקל טובות יותר?
לצורך המחקר החוקרים בחנו את תוצאות שתי הדיאטות בקרב 62 מבוגרים הסובלים מעודף משקל אך ללא היסטוריה של סוכרת. לאיש לא נאמר לצמצם או לספור קלוריות, והמשתתפים גם לא התבקשו לשנות את משטרי הפעילות הגופנית או התרופות הרגילים שלהם.
מחצית מהמשתתפים הללו התחילו את המחקר ע"י דיאטה טבעונית דלת שומן במשך 16 שבועות. תוכנית האכילה שלהם הייתה עשירה בירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות (כגון שעועית, אפונה ועדשים) וללא כל המוצרים מן החי.
המחצית השנייה של משתתפי המחקר התחילה בתזונה ים תיכונית שכללה הכל בתזונה טבעונית, אך אפשרה גם חלב, דגים ועופות, תוך הגבלת שומנים רוויים ובשר אדום ומעובד.
לאחר תקופה ראשונה זו בת 16 שבועות, כולם חידשו את הרגלי האכילה הרגילים שלהם למשך חודש אחד. ואז הם החליפו דיאטה במשך 16 שבועות כדי לעקוב אחר הדיאטה שלא עשו בעבר.
בתזונה הטבעונית אכלו המשתתפים כ-500 קלוריות פחות מדי יום מאשר בהרגלי האכילה הרגילים שלהם. כשעברו לדיאטה הים תיכונית, לעומת זאת, צריכת הקלוריות שלהם לא השתנתה משמעותית.
והתזונה הטבעונית לא רק עזרה לאנשים לרדת במשקל. הם גם הורידו יותר מסת שומן - סך של 3.6 קילוגרמים (7.9 פאונד) - לעומת 0.2 קילוגרמים בלבד (0.4 פאונד) בתזונה הים תיכונית.
רמות הכולסטרול השתפרו גם עם הדיאטה הטבעונית, בעודן נותרות ללא שינוי בתזונה הים תיכונית. אנשים שעוקבים אחר הדיאטה הטבעונית חוו ירידה ממוצעת של כולסטרול כולל של 0.187 גרם לליטר וירידה ממוצעת של 0.153 גרם לליטר בכולסטרול LDL "רע".
בעוד ששתי הדיאטות עזרו להורדת לחץ הדם, ההשפעה הייתה בולטת יותר בתזונה הים תיכונית, כך נמצא במחקר. ללא כל שינוי בתרופות, התזונה הטבעונית נקשרה לירידה של 3.2 מ"מ כספית (מילימטר כספית) בלחץ הדם הסיסטולי, לעומת 6.0 מ"מ כספית לתזונה הים תיכונית.
גם רמות הכולסטרול וגם לחץ הדם משחקות תפקיד בסיכון למחלות לב, כפי שמציינים המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן.
מגבלה אחת למחקר היא שצריכת המזון דווחה על עצמה והוערכה רק בתחילת המחקר ובשבוע האחרון של כל שלב בתזונה, מה שמאפשר שהנתונים לא נותנים תמונה מדויקת של האנשים שאוכלים. אנשים נטו גם לרדת במשקל רב יותר במהלך תקופת הדיאטה הראשונה של 16 השבועות, ללא קשר לאיזו תזונה התחילו.
מחקרים קודמים מציעים דיאטה טבעונית המסייעת לירידה במשקל
תוצאות הירידה במשקל בתזונה הטבעונית במחקר זה דומות לתוצאות שחוו מבוגרים עם השמנת יתר במחקר שפורסם בנובמבר 2020 ב- JAMA Network Open. לאחר 16 שבועות של תזונה טבעונית במחקר זה, המשתתפים הורידו בממוצע 5.9 קילוגרם (13 פאונד).
ומחקר קודם שפורסם ב- Diabetes Care העלה כי תזונה טבעונית עשויה להיות יעילה יותר לירידה במשקל מאשר בדרכי אכילה אחרות. מחקר זה בחן את מדד מסת הגוף (BMI) ואת הרגלי האכילה של יותר מ 22,000 גברים ויותר מ 38,000 נשים.
לטבעונים היה ה- BMI הממוצע הנמוך ביותר - 23.6 - גם בטווח של 18 עד 24.9 שנחשב למשקל תקין או בריא. לקבוצות עם סוגים אחרים של דיאטות היה BMI ממוצע בטווח עודף המשקל בין 25 ל- 29.9: לצמחונים שאכלו חלב וביצים היה BMI ממוצע של 25.7; לצמחונים שאכלו דגים היה BMI ממוצע של 26.3; וללא-צמחונים היה BMI ממוצע של 28.8.
דיאטה טבעונית אינה בהכרח טובה יותר מאשר דיאטה ים תיכונית שקיבלה אחריה
אולי החיסרון הגדול ביותר בתזונה טבעונית הוא שהיא עשויה להיות מגבילה מדי. זה עשוי להיות נכון במיוחד עבור אנשים שרגילים לגישה בסגנון מערבי ובשר ותפוחי אדמה לארוחות, אומר ד"ר ג'יי דיוויד ספנס, מנהל המחקר למניעת שבץ מוחי וטרשת עורקים במכון המחקר רוברטס באוניברסיטת ווסטרן ב לונדון, אונטריו.
"אני חושב ששכנוע כל-צפון אמריקאי לצרוך תזונה טבעונית בטווח הארוך יהיה די חסר סיכוי", אומר ד"ר ספנס, שלא היה מעורב במחקר הנוכחי.
אנשים המחפשים ירידה איטית ויציבה במשקל - ודיאטה המסייעת למנוע מהקילוגרמים הללו לזחול חזרה - עשויים להיטיב עם הדיאטה הים תיכונית, אומר ספנס. הם יקבלו את התוצאות הטובות ביותר מהתזונה הזו אם יתמקדו בחיתוך בשרים אדומים ומעובדים ושומנים לא בריאים אחרים - דבר שהמשתתפים במחקר הנוכחי לא עשו טוב במיוחד.
למעשה, נראה כי משתתפי המחקר לא עקבו אחר הדיאטה הים תיכונית בצורה אופטימלית, אומר ספנס. במחקר, אנשים בתזונה הים תיכונית קיבלו הרבה כולסטרול ושומן רווי (ככל הנראה מביצים ובשר אדום) שהוסיפו קלוריות נוספות לתזונה שלהם והפריעו לירידה במשקל ושיפורים בריאותיים אחרים, אומר ספנס.
תזונה ים תיכונית מעוצבת קשורה לכמה יתרונות בריאותיים
עדויות מדעיות אחרות מצביעות על כך שבמעקב טוב אחר התזונה הים תיכונית עלולה להוביל לירידה מתמשכת. לדוגמה, מחקר שפורסם באפריל 2016 בכתב העת American Journal of Medicine סקר חמישה ניסויים קליניים בתזונה הים תיכונית ומצא שאנשים שעוקבים אחריו לפחות שנה הורידו עד 10 קילוגרמים.
מחקר אחר, שהתפרסם באפריל 2018 בנושא תזונה וסוכרת, מצא כי אנשים שהרגלי האכילה שלהם עוקבים אחר הדיאטה הים תיכונית היו פחות בעלי עלייה במשקל, סיכון נמוך יותר להשמנת יתר או להשמנת יתר, וצברו פחות שומן סביב אמצע הבטן שלהם מאשר אנשים שבחירת המזון שלהם. היה פחות משותף לדיאטה ים תיכונית.
"אני חושב שהתזונה הטובה ביותר עבור רוב החולים היא גרסה טובה יותר של הדיאטה הים תיכונית; טבעוני עשוי להיות טוב אפילו יותר עבור האחוז הקטן מאוד של החולים שיעשו זאת ", אומר ספנס.
חוץ מזה, ירידה במשקל היא רק חלק אחד מהבריאות הכללית, ודיאטה ים תיכונית קשורה להטבות בריאותיות נוספות. לדוגמא, סגנון אכילה זה עשוי לסייע במניעת מצבים בריאותיים, כולל סוכרת מסוג 2, מחלות לב וסוגי סרטן מסוימים כאשר הם עוקבים בצורה בריאה, מציין מאמר שפורסם באוגוסט 2019 ב- Nutrients.
"על מנת לראות את התוצאות במהירות, טבילה מלאה היא גישה טובה", אומרת קהלובה. היא ממליצה על דיאטה אינטנסיבית בת שלושה שבועות מוועדת הרופאים לרפואה אחראית.
אם זה נשמע מכריע מדי, אתה עדיין יכול להפיק תועלת מדחיפת הדיאטה בהדרגה ובהדרגה לעבר דפוס אכילה צמחי יותר מבלי לוותר לחלוטין על כל המוצרים מן החי, אומרת וונדנה שת, RDN, CDCES, מטפלת בתזונה פרטית בלוס אנג'לס ומחבר השולחן ההודי שלי: מתכונים צמחוניים מהירים וטעים.
"אוכל הוא תהליך אישי מאוד ואין גישה מתאימה לכל אחד", אומר שת, שלא היה מעורב במחקר החדש.
"אנחנו יכולים לעודד אנשים ליהנות ממאכלים צמחיים יותר כדי לקדם את הבריאות," מוסיף שת. "הדיאטה הים תיכונית עשויה להיות נגישה יותר ועדיין מספקת יתרונות בריאותיים רבים."
במיוחד ידוע שהורמונים גלוקוקורטיקואידים מגבירים את צריכת המזונות המועשרים בשומן ובסוכר.
ידוע כי בכל המינים תגובת הקורטיזול למתח או לאדרנו-קורטיקוטרופין משתנה מאוד.
כעת התברר כי היענות לקורטיזול היא הקובעת החשובה בהשלכות המטבוליות למתח.
לכבשים המגיבים עם עליית קורטיזול גבוה (high-cortisol responders) יש נטייה גדולה יותר לעלייה במשקל ולהשמנת יתר מאשר למגיבים נמוכים עם קורטיזול (low-cortisol responders).
הבדל זה ברגישות להשמנה קשור לפנוטיפ מטבולי, נוירואנדוקריני והתנהגותי מובהק.
יתר על כן, כבשי HR פגמו באיתות המלנוקורטין ובפחתת תרמוגנזה של שרירי השלד.
כבשים מגיבים בקורטיזול גבוה מציגות אסטרטגיות התמודדות תגובתיות, ואילו LR מציגות אסטרטגיות התמודדות יזומות.
כלומר שניתן להשתמש בתגובתיות של קורטיזול כסמן לזיהוי אנשים הנמצאים בסיכון לעלייה במשקל ולהשמנת יתר לאחר מכן.
השמנת יתר היא המצב הרפואי השכיח ביותר בקרב נשים בגיל הפריון.
להשמנה במהלך ההריון השלכות שליליות לטווח הקצר והארוך הן על האם והן על הילד.
השמנת יתר גורמת לבעיות באי פוריות, ובהריון מוקדם היא גורמת לאובדן הריון ספונטני וחריגות מולדות.
מבחינה מטבולית, נשים שמנות העלו את עמידות לאינסולין בתחילת ההיריון, שמתבטאת קלינית בהריון מאוחר כאי סבילות לגלוקוז וגדילת יתר של העובר.
בזמן זה, הסיכון ללידה קיסרית ולסיבוכים גדל. נשים לאחר לידה, השמנת יתר, נמצאות בסיכון מוגבר לטרומבואמבוליזם ורידי, לדיכאון ולקושי בהנקה.
מכיוון ש- 50-60% מהנשים הסובלות מעודף משקל או השמנת יתר עולות יותר מהמומלץ ע"י הנחיות המשקל ההריוני של מכון הרפואה, שמירת משקל לאחר לידה מגדילה את הסיכונים הקרדיומטבוליים בעתיד והשמנת יתר לפני הריון בהריונות הבאים.
ילודים של נשים שמנות העלו את שומן הגוף בלידה, מה שמגדיל את הסיכון להשמנת ילדים.
אף על פי שאין מנגנון מאחד האחראי לתוצאות הלידה השליליות הקשורות להשמנת יתר מצד האם, על סמך הנתונים הקיימים, נראה כי תנגודת אינסולין אימהית מוגברת לפני ההריון ונלווית להיפר-אינסולינמיה, דלקת ומתח חמצוני, תורמות לתפקוד לקוי של שלייה ועובר מוקדם. נסקור את הפתופיזיולוגיה העומדת בבסיס נתונים אלה וננסה לשפוך אור על המנגנונים הספציפיים הבסיסיים.
חיטוב הגוף, דיאטת קובי עזרא, המלצה ממאמן הכושר, פיתוח גוף קובי עזרא, קובי עזרא המלצת מטופל מאמן כושר אישי. להלן מטופל מאמן כושר אישי שמספר כיצד עבר את התהליך לבניית השרירים וחיטוב הגוף בהתאמה אישית.
שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, והיות נדבר בקצרה על הפלואוריד והאם הוספתו למי השתייה טובה לנו או לא?
יותר ויותר מחקרים מראים ששתיית מים "מועשרים" בפלואוריד עשויה להזיק יותר בהשוואה לתועלת, במניעת החורים בשיניים. אז נשאלת השאלה: האם חשיפה לפלואוריד אימהי במהלך ההריון קשור למנת משכל נמוכה יותר בילדות?
מחקרים אחרונים מצביעים על כך שצריכת מי שתייה המכילים פלואוריד פוגעת במוחם המתפתח של תינוקות עוד ברחם,
וכן ישנו קשר בין הנזק לכליות ולכבד בקרב מתבגרים, זאת בעת חשיפה כרונית לרמה נמוכה של פלואוריד במי השתייה. אך יש לציין עובדה מדאיגה יותר שהמחקרים נעשו תוך שימוש ברמות אופטימליות מקובלות של פלואור, שכיום נקבעות כיום על 0.7 מיליגרם לליטר מי שתייה. מחקר אחר שנעשה ע"י בית הספר לרפואה של בית החולים הר סיני, בחן את ההשפעות של צריכת מים מופלרים, המהווה כיום כ-74% ממערכת המים הציבוריים בארה"ב, באמצעות בחינה מדוקדקת של סקרי בדיקת הבריאות והתזונה הלאומית. המחקר שפורסם ב- Environment International באוגוסט (2019), ניתח את הקשר בין רמות הפלואור במי שתייה ובדם של אנשים, לבין בריאות הכליות והכבד בקרב מתבגרים. החוקרים מצאו קשר מטריד בין חשיפה כרונית נמוכה לפלואור במי השתייה הציבוריים לבין שינויים מורכבים בתפקוד של הכליות והכבד באנשים צעירים. מחקרים קודמים שנערכו על מבוגרים ובעלי חיים, הראו קשר בין חשיפה לפלואור לבין רעילות לכליות ולכבד, אך החשיבות בקביעת השפעות החשיפה אצל הפגיעים ביותר בקרבנו היא קריטית. מחקר זה היה חשוב מכיוון שידוע שהפלואוריד מתנקז מהכליות דרך שתן בשיעור של 45% בילדים, לעומת מבוגרים המפרישים אותו בשיעור של 60%, וכך שילדים חשפים יותר לפלואור במים עם סבירות גבוהה יותר לנזק ומחלות כליות כרוניות בהמשך חייהם. הממצאים מצביעים גם על כך שילדים עם תפקוד ירוד של כבד וכליות נמצאים בסיכון מוגבר, מכיוון שגופם מפריש כמויות קטנות יותר של פלואוריד בהשוואה לילדים עם תפקודי כליות וכבד תקינים. כאשר תופעות לוואי אפשריות הן נזק למערכת הכליות, נזק לכבד, תפקוד לקוי של בלוטת התריס. מחלות עצם ושיניים ופגיעה בחילוף החומרים של חלבונים. במחקר תצפיתי במימון ממשלת קנדה והמכון הלאומי למדעי הבריאות הסביבתיים של ארה"ב, חוקרים מאוניברסיטת יורק באונטריו, קנדה, בדקו 512 זוגות אם / ילד משש ערים קנדיות גדולות ומצאו מתאם משמעותי בין חשיפה נמוכה לפלואוריד. בנשים בהריון ומנת משכל נמוכה במידה ניכרת אצל ילדיהם שהוערכו אז בגילאי 3 ו- 4. צוות המחקר הצהיר במאמר שפורסם בכתב העת Jama Pediatrics כי: למיטב ידיעתנו, מחקר זה הוא הראשון שמעריך את חשיפת הפלואוריד בקבוצת לידה גדולה המקבלת מים פלואורטיביים באופן אופטימלי. ממצאים אלה עולה בקנה אחד עם המחקר של קבוצת קבוצת הלידה המקסיקנית שדיווחה על ירידה ב- 6.3 במנת משכל בקרב ילדים בגיל הגן, לעומת ירידה של 4.5 בבנים במחקר על כל 1 מ"ג / ליטר MUF. ממצאי המחקר הנוכחי תואמים גם מחקרים אקולוגיים שהראו קשר בין רמות גבוהות יותר של חשיפה לפלואוריד לבין יכולות אינטלקטואליות נמוכות יותר אצל ילדים. כלומר שככל שרמת הפלואוריד הייתה גבוהה יותר כך הרמה האינטלקטואלית בילדים הייתה נמוכה יותר! באופן קולקטיבי, ממצאים אלה תומכים ומראים שחשיפה לפלואוריד במהלך ההריון עשויה להיות קשורה לגירעונות נוירו-קוגניטיביים. NPR מדווחת כי כריסטין טיל, פרופסור מאוניברסיטת יורק ועמיתיה העריכו את הנתונים ביסודיות, תוך בקרה על רמות ההכנסה והשכלה אצל האמהות ועל חשיפה לגורמים אחרים כגון עופרת, כספית, ארסן, מנגן ו- PFOA, תוך הכרה בכך תמיד קיימת האפשרות שמשפיעים גורמים עם גורמים שעדיין לא התגלו על התוצאות. עם זאת, תוצאות המחקר, שהתבססו על רמות אופטימליות של פלואוריד לשירותי הבריאות הציבוריים בארה"ב לליטר מי שתייה, הראו הבדל של כמה נקודות מנת משכל בהשוואה לילדים שאמא שלהם לא נחשפו להפלרה מלאכותית. יש צורך במחקרים נוספים בכדי לקבוע מדוע בנים מושפעים יותר מנערות מרעילות עצבית של פלואוריד, במיוחד לאור שיעורי האוטיזם וההפרעות בקשב והריכוז שלהם. לאור העובדה שלפלואוריד אין כל יתרונות להריון, מומלץ לנקוט בצעדי זהירות של אימהות בהריון. אך לא כולם מסכימים. המאבק בשאלה האם יש להוסיף פלואוריד למי שתייה ציבוריים הוא מאבק רציני. בתחילת המאה העשרים מדענים יצרו את הקשר בין פלואוריד באופן טבעי באספקת המים של קהילות מסוימות לשיעור עשיר נמוך של עששת. תגלית זו הובילה לכך שגרנד ראפידס מישיגן הפכה לקהילה הראשונה שהפלירה את מי הברז שלהם באמצע שנות הארבעים, במטרה להפחית את מקרי עששת השיניים.
נראה כי מחקרים אחרונים בקרב ילדי בית הספר בקהילה הראו שיפור עצום בבריאות הפה, ועד מהרה התפשטה ההפלרה לקהילות אחרות ברחבי ארצות הברית, במה שה- CDC מצהיר בגאווה כאחד מעשרת ההישגים הגדולים של בריאות הציבור במאה ה- 20. כמו כן, העובדה שפלואוריד ברמות גבוהות גורם לפלואורוזיס, שינוי צבע בשיניים, כולל כתמים לבנים ובורות, וגם יכול להצטבר בעצמות, ובסופו של דבר להחליש את מערכת השלד. מחקרים בבעלי חיים מצביעים על כך שרמות גבוהות של פלואוריד רעילות למוח ולמערכת העצבים, כאשר בעיות למידה ובעיות זיכרון קשורות לפלואור גבוה במחקרי האפידמיולוגיה באדם. נתונים סטטיסטיים המראים שיפור כללי בבריאות השיניים וירידה במדינות המפלרות. אוכלוסיות הפגיעות מאוד לפלואור במי שתייה, הם תינוקות המוזנים בבקבוקים שהפורמולה שלהם עשויה במי ברז, למשל, או חולים שעברו דיאליזה. אנשים אלה נמצאים בסיכון, המים שלהם חייבים להגיע ממקור דל בפלואוריד.