שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, היום אספר לכם על מטא-אנליזה שבדק את צריכת קפה על דיסלפידמיה (שומנים בדם). והאם צריכה נמוכה של קפה עשויה לצור יתרון למצב הנ"ל?.
דיסליפידמיה (שומנים בדם) היא מחלה מטבולית נפוצה ברחבי העולם, והיא גם גורם בעל נטייה חשובה למחלות לב וכלי דם.
היות ואנשים רבים ברחבי העולם אוהבים וצורכים קפה, אך הקשר בין צריכת קפה לליפידים בדם הניב תוצאות בלתי עקביות.
אז להלן מטא-אנליזה שחקרה את ההשפעות של צריכת קפה על שומני הדם.
השפעת צריכת הקפה על דיסליפידמיה: ניתוח של מחקרי מטא-אנליזה ניסויים מבוקרי פלצבו.
המחקר שבדק באופן שיטתי את ההשפעות של צריכת קפה על השומנים בדם.
התוצאות הראו שצריכת קפה הגדילה באופן משמעותי את הטוטל כולסטרול (הכולסטרול הכללי), הטריגליצרידים וליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL-C), אך לא הייתה להם השפעה משמעותית על ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (HDL-C).
עדויות ממטא-אנליזה הנ"ל העלו שצריכת קפה עשויה להיות קשורה לסיכון מוגבר לדיסליפידמיה ולמחלות לב וכלי דם.
מסקנות: עדויות ממטא-אנליזה זו העלו שצריכת קפה עשויה להיות קשורה לסיכון מוגבר לדיסליפידמיה ולמחלות לב וכלי דם. אז הרגל סביר של צריכת קפה (פחות משלוש כוסות ליום) חיוני למניעת דיסליפידמיה.
אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול כאן בתגובות למטה, וכמובן לשתף את החברים שלכם!
מקור: Published:August 20, 2020DOI:https://doi.org/10.1016/j.numecd.2020.08.017
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה