ראיון עם ד"ר קובי עזרא אודות שחייה יתרונות וחסרונות בריאותיים, תזונה לשחיינים. http://diet2all.net/
בעת השחייה אנו עדים ליתרונות רבים, כפיתוח שרירי הנשימה והריאות באופן יעיל יותר מסוגי ספורט אחרים.
השחיינים נושפים את האוויר החוצה כנגד כוח המאמץ והמים. לכן בתהליך השחייה אנו מפתחים יותר את בית החזה, כלומר שגם הנשיפה הינה אקטיבית.
השחיינים נושפים את האוויר החוצה כנגד שחיקת הסחוסים פחותה (ביחס לענפי ספורט אחרים) היות וישנה הפחתה בכוח הגרביטציה. כוח המאמץ והמים. לכן בתהליך השחייה אנו מפתחים יותר את בית החזה, כלומר שגם הנשיפה הינה אקטיבית.
כאשר השחייה אינה תחרותית אלא כנופש, אזי היא יכולה לשמש כגורם נוגד לחצים מצוין. האדם מבודד עם המים, ואינו שומע כלום (מבודד מהעולם החיצוני).
קיימים גם חסרונות: האימונים יכולים להימשך כ-4 עד 9 שעות מידי יום. כאן הבעיה היא הכלור שמצוי במים. שכאשר רמות הכלור בתקן, אז הדבר לא מהווה "בעיה", הכלור הינו גז הנספג דרך העור ויכול ליצור תרכובות בעייתיות שמצטברות בגופנו. לדוגמא אחד המטופלים שלי, לאחר שביצע את תהליך הניקוי (דהטוקסיפיקציה), גופו החל לפלוט את הכלור והריח היה בלתי נסבל.
כמו כן, בשחייה בסגנון חתירה קיימת יותר שחיקה בסחוס הכתפיים, ובעיקר בסגנון הפרפר.
אז ההמלצה בנוסף לחלבונים היא לאכול פחמימות מורכבות אשר מספקות אנרגיה ארוכת טווח כמוצרי חיטה פסטה, לחם מלא, גריסים, אורז ותפוחי אדמה.
האכילה לאחר האימון חשובה מאוד להתאוששות השרירים מהאימון המפרך.
לפני המקצה אין לאכול מזונות העשירים בסוכר ומשקאות ממותקים, הדבר יכול לגרום לירידה ברמות הסוכר במהלך הפעילות ולהאיט את השחיין.
מיקרונוטריאנטים חשובים לשחיינים הם, חמצה אלפא ליפואית, מינרלים בעיקר סידן ומגנזיום.
לפרטים נוספים על תזונה נכונה לשחיינים, עקרונות תזונתיים לשחיינים, שחיה תזונה, שחיה דיאטה, שחייה יתרונות בריאותיים, ועוד...
בעת השחייה אנו עדים ליתרונות רבים, כפיתוח שרירי הנשימה והריאות באופן יעיל יותר מסוגי ספורט אחרים.
השחיינים נושפים את האוויר החוצה כנגד כוח המאמץ והמים. לכן בתהליך השחייה אנו מפתחים יותר את בית החזה, כלומר שגם הנשיפה הינה אקטיבית.
השחיינים נושפים את האוויר החוצה כנגד שחיקת הסחוסים פחותה (ביחס לענפי ספורט אחרים) היות וישנה הפחתה בכוח הגרביטציה. כוח המאמץ והמים. לכן בתהליך השחייה אנו מפתחים יותר את בית החזה, כלומר שגם הנשיפה הינה אקטיבית.
כאשר השחייה אינה תחרותית אלא כנופש, אזי היא יכולה לשמש כגורם נוגד לחצים מצוין. האדם מבודד עם המים, ואינו שומע כלום (מבודד מהעולם החיצוני).
קיימים גם חסרונות: האימונים יכולים להימשך כ-4 עד 9 שעות מידי יום. כאן הבעיה היא הכלור שמצוי במים. שכאשר רמות הכלור בתקן, אז הדבר לא מהווה "בעיה", הכלור הינו גז הנספג דרך העור ויכול ליצור תרכובות בעייתיות שמצטברות בגופנו. לדוגמא אחד המטופלים שלי, לאחר שביצע את תהליך הניקוי (דהטוקסיפיקציה), גופו החל לפלוט את הכלור והריח היה בלתי נסבל.
כמו כן, בשחייה בסגנון חתירה קיימת יותר שחיקה בסחוס הכתפיים, ובעיקר בסגנון הפרפר.
אז ההמלצה בנוסף לחלבונים היא לאכול פחמימות מורכבות אשר מספקות אנרגיה ארוכת טווח כמוצרי חיטה פסטה, לחם מלא, גריסים, אורז ותפוחי אדמה.
האכילה לאחר האימון חשובה מאוד להתאוששות השרירים מהאימון המפרך.
לפני המקצה אין לאכול מזונות העשירים בסוכר ומשקאות ממותקים, הדבר יכול לגרום לירידה ברמות הסוכר במהלך הפעילות ולהאיט את השחיין.
מיקרונוטריאנטים חשובים לשחיינים הם, חמצה אלפא ליפואית, מינרלים בעיקר סידן ומגנזיום.
לפרטים נוספים על תזונה נכונה לשחיינים, עקרונות תזונתיים לשחיינים, שחיה תזונה, שחיה דיאטה, שחייה יתרונות בריאותיים, ועוד...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה