יום רביעי, 5 באוקטובר 2016

עיכול החלבונים לצורך בניית שרירים

עיכול החלבונים לצורך בניית השרירים והגוף - עם דר' קובי עזרא (תודות לאתר: http://diet2all.net/).

האמת שלא נגרום נזק לכליות עקב אכילת יותר מדי חלבון לפחות לא לטווח הקצר. הגוף שלנו משתמש בחלבונים כאבני הבניין של הורמונים, אנזימים, חומרים כימיים שליטה חיוניים אחרים. http://bodybuilding-4-u.blogspot.com/






אם לא נצרוף מספיק חלבונים, תוכל לגרום להתפתחות מחלה, ובחלק מהמקרים למוות. כמו כן רצוי לאכול גם שומנים ופחמימות על מנת למקסם את ספיגת החלבונים.



חלבון ביצים

דיאטה כמו של רוקי אשר מכילה רק ביצים לא מבושלות. זהו ניסיון נואש אשר יגרום לירידה בניצול החלבון בגוף. אכילת ביצים לא מבושלות תגרום רק לקליטה של רק כ-50% מה​​חלבון זמין (חוץ מסכנת הסלמונלה כמובן).



כמו כן אכילת חלבונים בכמות גבוהה ישנו חלבון הנקרא: אבידין - avidin, אשר חלבונים מסוג גליקופרוטאינים, הנקשרים לביוטין (ויטמין B) בחוזקה ועשויים לגרום לחסרים בו. אז במצב הנ"ל נוכל לפתח תסמונת חסר ביוטין. בישול הביצים (או חלבונים) יגרום לפירוק החלבון אבידין ויאפשר לנו לספוג כ-98% מהחלבון. בקיצור, תמיד רצוי לבשל את הביצים.



חומצות אמינו חיוניות (Essential Amino Acids) אינן מיוצרות ע"י הגוף, לכן עלינו לקבלן בהתזונה שלנו שאנו אוכלים.

חומצות אמינו בלתי חיוניות מיוצרים בגופנו ע"י חומצות אמינו חיוניות אחרות, ולכן נחשבות לבלתי חשובות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה