יום רביעי, 10 ביוני 2020

קובי עזרא פחמימות אינסולין והשמנת יתר?

קובי עזרא על פחמימות אינסולין והשמנת יתר?


צריכת יתר של פחמימות וכך גם עלייה ברמות ההורמון אינסולין קשורים בהשמנת יתר: מעבר ל"קלוריות פנימה, קלוריות החוצה".


למרות מחקר אינטנסיבי, הגורמים למגפת השמנת יתר לא נותרו מובנים לחלוטין דיאטות דלות קלוריות קונבנציונאליות ממשיכות להיות חסרות יעילות לטווח הארוך.

דיאטה לחיטוב הגוף לפני ואחרי קובי עזרא


על פי מודל הפחמימות-אינסולין בהשמנת יתר, עלייה אחרונה בצריכת פחמימות מעובדות בעלות רמה גליקמית גבוהה, במצב הנ"ל נוצרים שינויים הורמונליים המקדמים את התמצאות הקלוריות ברקמת השומן, מחמירות את הרעב ומורידות את ההוצאה האנרגטית.

מחקר בסיסי וגנטי מספק עדויות של תמיכה במודל הפחמימות-אינסולין.
בקרב בעלי חיים, הוכח בבירור כי הרכב התזונה משפיע על חילוף החומרים והרכב הגוף, ללא תלות בצריכת הקלוריות, בהתאם לתחזיות מודל הפחמימות-אינסולין.

מטא אנליזות של ניסויים התנהגותיים מדווחות על ירידה גדולה יותר במשקל עקב תזונה בעלת עומס גליקמי מופחת לעומת דיאטות דלות שומן, אם כי מחקרים אלה סובלים באופן אופייני מתואמות לטווח הארוך.

למחקרי האכלה לא היה הקפדנות ומשך הבדיקה של המודל הפחמימות-אינסולין, אולם המחקרים הארוכים ביותר הללו נוטים להראות יתרונות מטבוליים לעומס גליקמי נמוך לעומת תזונה דלת שומן.
דיאטה לחיטוב הגוף בשיטת קובי עזרא

מעבר לסוג וכמות הפחמימות הנצרכות, מודל הפחמימות-אינסולין מספק מסגרת רעיונית להבנת מספר חשיפות תזונתיות עשויות לשנות הורמונים, מטבוליזם וביולוגיה אדיפוציטים בדרכים שיכולות להיות נטייה להשמנה.

בהמתנה למחקרים מוחלטים, עקרונות הדיאטה העומדת על בסיס אינדקס גליקמי נמוכים מציעים אלטרנטיבה מעשית להתמקדות המקובלת בשומן תזונתי והגבלת קלוריות.


JAMA Intern Med. 2018 Aug 1;178(8):1098-1103. doi: 10.1001/jamainternmed.2018.2933.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה