יום חמישי, 11 ביוני 2020

דיאטה ים תיכונית קובי עזרא

על דיאטה ים תיכונית עם קובי עזרא.



על תזונה ים תיכונית, מרכיביה ומחלות לב וכלי דם. אחת הדיאטות הנבדקות ביותר לבריאות הלב וכלי הדם היא התזונה הים תיכונית.


הדיאטה מורכבת מדגים, שומנים בלתי רוויים משמן זית, פירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות / אגוזים וצריכת אלכוהול מתונה.


התזונה הים תיכונית הוכחה כמפחיתה את העומס או אפילו מונעת התפתחות של מחלות לב וכלי דם, סרטן שד, דיכאון, סרטן המעי הגס, סוכרת, השמנת יתר, אסטמה, בעיות זיקפה וירידה קוגניטיבית.


ידוע כי דיאטה זו משפרת את הפונדקאיות של מחלות לב וכלי דם, כמו יחס מותניים עד ירך, שומנים וסימני דלקת, וכן תוצאות ראשוניות של מחלות לב וכלי דם, כמו מוות ואירועים, הן בנתוני הניסוי המבוקרים והן באקראי.


השיפורים הללו מתחרים בקלות באלה שנראים עם כלים מבוססים יותר המשמשים למאבק במחלות לב וכלי דם כמו אספירין, חוסמי בטא, מעכבי אנזים המרה של אנגיוטנסין ופעילות גופנית. עם זאת, לא ברור אם התזונה הים תיכונית מציעה תועלת ממחלות לב וכלי דם ממרכיביה האישיים או במצטבר.


יתר על כן, התועלת הפוטנציאלית של התזונה הים תיכונית או מרכיביה טרם מאומתת ע"י נקודות קצה של מחלות לב וכלי דם במחקרים אקראיים או במחקרי תצפית.


סקירה זו תתמקד בהשפעות של כלל התזונה הים תיכונית וחלקיה בכל הקשור לנתונים מבוססי אוכלוסייה וגם לניסויים, המדגישים תחלואה או תמותה של מחלות לב וכלי דם, ופונדקאיות במחלות לב וכלי דם כאשר אין תוצאות קשות.


דגש על הפוטנציאל של התזונה הים תיכונית לפעול כשחקן מרכזי במניעת מחלות לב וכלי דם, וננסה לזהות היבטים מסוימים בתזונה שמועילים במיוחד להגנה על הלב.


Am J Med. 2015 Mar;128(3):229-38. doi: 10.1016/j.amjmed.2014.10.014. Epub 2014 Oct 15.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה