דיאטה ללא גלוטן בשיטת קובי עזרא. גלוטן הוא שם כללי לחלבונים הנמצאים בחיטה (דורום, סולת, כוסמין, פארינה ועוד), שיפון, שעורה ושיפון.
הגלוטן מסייע למזונות לשמור על צורתם, ומתפקד כדבק המחזיק אוכל יחד. ניתן למצוא גלוטן בסוגים רבים של מזונות, אפילו כאלה שלא היה צפוי.
חיטה מצויה לרוב בלחמים, מאפים, מרקים, פסטה, דגנים, רטבים, רוטבי סלט ועוד.
שעורה נפוצה בעיקר במאלט (קמח שעורה) צבע מאכל מרקים בירה שמרי בירה.
שיפון נפוץ בלחם שיפון, כמו פומפרניקל בירה שיפון ודגנים אחרים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה