יום שישי, 12 ביוני 2020

שוקולד מגביר חילוף החומרים של שומן וסוכר - קובי עזרא

האם שוקולד מריר עשוי לשפר חילוף החומרים של שומן וסוכר - קובי עזרא.

צריכה יומית של שוקולד עשיר בפלבנואידים מפחיתה את הגנוטוקסיות התאית ומשפרת את הפרמטרים הביוכימיים של חילוף החומרים השומני והגלוקוז.


בשנים האחרונות השכיחות מחלות לב וכלי דם - טרשת עורקים, השמנת יתר וסוכרת עלתה במידה רבה ברחבי העולם.
בעבודה הנוכחית הערכנו את ההשפעה הגנונית של צריכת שוקולד עשיר בפלבנואידים על 84 מתנדבים צעירים.
נקבעו גם אינדיקטורים ביוכימיים הקשורים למניעה וטיפול בסיכון לב וכלי דם ותסמונת מטבולית.

מחקר אקראי, מבוקר פלסבו, כפול סמיות, בוצע באוניברסיטה האוטונומית בבאחה קליפורניה.
הטיפולים כללו צריכה יומית של 2 גרם שוקולד מריר המכיל 70% קקאו, או 2 גרם שוקולד חלב במשך 6 חודשים.
הסכום הכולל של תרכובות פנוליות ופלבנואידים נקבע בשני סוגי השוקולד. פרמטרים אנתרופומטריים וביוכימיים נרשמו לפני המחקר ואחריו.
ההערכה של הגנוטוקסיות בתאי האפיתל של הגרעין בוצעה לאורך כל זמן המחקר.
פלבנואידים מקקאו שבשוקולד מריר מנעו משמעותית את נזקי ה- DNA, ושיפרו את שלמות הגרעין של התאים.
השפעה זו יכולה להיות קשורה ליכולתו הנוגדת חמצון של שוקולד מריר שהפחית את הסטרס התאי.



הפרמטרים הביוכימיים (הכולסטרול הכולל, הטריגליצרידים ורמת הכולסטרול LDL בדם) והפרמטרים האנתרופומטריים (היקף המותניים) שופרו לאחר שישה חודשים של צריכה יומית של 2 גרם שוקולד מריר עם 70% קקאו.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה