מאזן הוצאת האנרגיה בגופנו: מצד אחד הכנסת אנרגיה שמתאפשרת ע"י הכנסת מזון ושתייה,והוצאת אנרגיה מתחלקת לחלקים: ירידה במשקל - הוצאת אנרגיה גדולה מהכנסת האנרגיה ולהפך בעליה במשקל.
המרכיבים של ההוצאה האנרגטית הם:
הצרכים לקיום גופנו: bmr - חילוף חומרים. צריכת האנרגיה במנוחה, האנרגיה שהגוף זקוק לה על ממת להתקיים.
אנו זקוקים לכ- 50%-60% מסה"כ הוצאת האנרגיה הימית. והדבר תלוי במספר גורמים, כמו: משקל הגוף שלנו, הגובה, הרכב גופנו (כלומר מסת שרירים, אחוזי שומן וכו'), מצב בריאותי, מצב נפשי, גנטיקה ועוד.
כשאנו שרירים יותר, כמו הספורטאים, הגוף שלנו צורך יותר אנרגיה במנוחה,- זאת היות ומסת השריר פעילה ביותר מבחינה מטבולית.
תהליך עיכול המזון וניצולו: האנרגיה שהגוף צורך על מנת לנצל את המזון שאנו אוכלים, כלומר לפרק לעכל את המזון, וכך גם לאפשר לקיים את תהליכי העיכול, יצירת האנזימים שמפרקים את אבות המזון, ועד לספיגת המזון. עומד על כ- 10%-15% בקירוב.
אכילת מזונות עשירים בשומנים וחלבונים לוקח להם יותר זמן לעיכול ולפירוק,- לכן ישנה המלצה כללית להעדיף אכילת פחמימות לפני תהליך האימון.
ספורט ופעילות גופנית: ככל שאנו מבצעים יותר פעילות גופנית ספורטיבית, כך הערך הנ"ל יתפוס כחלק נרחב יותר מהוצאת האנרגיה הכללית שלנו כ- 30%-40% לספורטאים וזאת ללא מאומנים.
מקורות האנרגיה במזון:
1 גרם פחמימה = 4 קק"ל,
1 גרם חלבונים = 4 קק"ל,
1 גרם שומנים = 9 קק"ל,
1 גרם אלכוהול = 7 קק"ל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה