רשומות

לרדת במשקל פנילאלנין עוזרת

תמונה
לרדת במשקל עם פנילאלנין - ראיום עם דר' עזרא יעקב, תודות לאתר: http://diet2all.net. המפתח ל ירידה במשקל הוא פשוט לשרוף יותר קלוריות מאשר אתם צורכים על ידי צמצום הצריכה שלם, הפעילות גופנית יותר או שניהם. הכימיה הבסיסית בתהליך, כולל תרכובות המעוררות או לדכאות את תחושת הרעב . L-פנילאלנין, אחד מתשע חומצות אמינו חיוניות לגוף משתמשת בכדי לבנות חלבונים , בעלת תפקיד בויסות משקל. http://fast-diet-weight-loss2u.blogspot.com/ ל- פנילאלנין וההורמון כולציסטוקינין: כולציסטוקינין, או CCK, הוא הורמון המיוצר על ידי תאים במעי הדק כאשר מזון מזין את מערכת העיכול, במיוחד מזון המכיל שומנים או חומצות אמינו. L-פנילאלנין היא אחת מחומצות האמינו המגרות את שחרור ה-CCK. כתבה שפורסמה ב"ביקורות שמנות" בשנת 2005 דווח כי נוכחות של CCK מדכאת תיאבון ועלולה לגרום צריכת קלוריות מופחתת בטווח הקצר. 

שריפת שומנים עם חומצות אמינו

תמונה
ראיון עם ד"ר קובי עזרא על שריפת שומנים וחומצות אמינו. http://diet2all.net/ "שריפת השומן" או יותר נכון לומר ניצול השומן לאנרגיה תלוי בשני תהליכים עיקריים שחייבים להתרחש: ניידות השומן, וצמצום המחזור שלו. השומנים המתאכסנים בגופנו בתאי השומן המצויים בבטן בירכיים וכו'... כעת בכדי "לשרוף" את השומנים הם חייבים להגיע מתאי השומן אל תאים אנרגטיים, למשל תאי שריר. בכדי להפוך לאנרגיה, וזאת ע"י גורמים ליפוטרופיים (נשאי שומן), כמו: כולין, אינוזיטול (המשתייכים לויטמיני B), מטיונין, קרניטין וחומצות אמינו נוספות "בלתי חיוניות" שבמינונים אופטימאליים יכולות לעזור לשפר את המטבוליזם של השומנים, כלומר הובלת השומנים ושריפתם לאנרגיה. תערובות חומצות אמינו, BCAA וגלוטמין, יכולות גם הן לעזור בכך שהן מונעות את פירוק השריר כלומר פעילות אנטי-קטבולית אפילו כאשר אנו מצמצמים את צריכת המזון - פחות קלוריות, כל זאת ע"י כך שהן מספקים לשרירים "חומרי גלם" באופן ישיר. הקרניטין מגינה על הפרעות בשריר הלב, עקב הסרת חומצות שומן חופשיות וכו'. כלומר, היא הופכת שומן לאנר...

תוסף תזונה ויטמין D מחקרים

תמונה
תוסף תזונה ויטמין D מחקרים עם דר' עזרא יעקב (תודה לאתר: http://diet2all.net). ויטמין D מסייע לווסת את כמות הסידן ופוספט בגוף. חומרים מזינים אלו נחוצים כדי לשמור על עצמות, שיניים ושרירים בריאים. חוסר ויטמין D יכול להוביל לעיוותים העצם כגון רככת אצל ילדים, וכאבי עצמות ורגישות כתוצאה ממצב הנקרא רככת אצל מבוגרים. מקורות טובים של ויטמין D: בסוף מרץ / אפריל עד סוף ספטמבר, רובנו צריכים להיות מסוגלים לקבל את כל הויטמין D אנחנו צריכים מאור השמש עקב בשיפת העור שלנו. הוויטמין נוצר בגונו מתחת לעור בתגובה לאור שמש. במהלך החודשים אוקטובר בתחילת מארס אנו לא מקבלים ויטמין D מאור השמש. ויטמין D נמצא גם מספר קטן של מזונות. מקורות מזון טובים הם: שמני דגים - כמו סלמון, סרדינים, הרינג ומקרל, בשר אדום, כָּבֵד, חלמונים, מזונות מועשרים כמו רוב הממרחים שומן וכמה דגני בוקר. מקור נוסף של ויטמין D הוא תוספי תזונה. ילדים מגיל שנה ומבוגרים צריכים 10 מיקרוגרם (10mcg) של ויטמין D ביום. זה כולל נשים בהריון והנקה וקבוצות אוכלוסייה בסיכון של מחסור בויטמין D (אלה עם חשיפה מינימאלית שמש ואלה מקבוצות מיעוט את...

ויטמין D עופרת וסידן בתזונה

תמונה
ד"ר קובי עזרא מספר על מחקרים של ויטמין D עופרת וסידן בדיאטה (תודות לאתר: http://diet2all.net). ויטמין D בעל פונקציות חשובות בגופנו, ואולי החיוני ביותר שמסדיר את ספיגת סידן וזרחן, ותפקוד מערכת חיסונית. בכדי לקבל כמות מספקת של ויטמין D החשובה לצמיחה נורמלית ופיתוח תקין של העצמות והשיניים, כמו גם עמידות משופרת נגד מחלות מסוימות. אם הגוף שלנו אינו מקבל מספיק ויטמין D, אנו בסיכון לפתח מחלות עצם, כגון: עצמות רכות (רככת) או לעצמות שבירות (אוסטיאופורוזיס). http://fast-diet-weight-loss2u.blogspot.com/ ויטמין D נלחם במחלות: בנוסף להיתרונות העיקריים שלו, כך עולה ממחקר חדש כי ויטמין D עשוי גם לשחק תפקיד, בהפחתת הסיכון לטרשת נפוצה, על פי מחקר שנעשה בשנת 2006 ופורסם בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקאי (Journal of the American Medical Association), עשוי להקטין את סיכויי להתפתחות מחלות לב, על פי 2008 הממצאים המתפרסמים בכתב העת Circulation. ויטמין D עוזר להפחית את הסיכוי שלנו לפתח שפעת, על פי מחקר 2010 שפורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית (American Journal of Clinical Nutrition). ויטמין D נלחם בדיכא...

חומצות אמינו לבריאות גופנו

תמונה
דר' עזרא קובי מספר על חומצות אמינו החיונים לבריאותנו (תודות לאתר: http://diet2all.net). הערך האולטימטיבי של חלבון כמזון או כתוסף תזונה של חלבון נמצא הרכב חומצות אמינו שלו. חומצות אמיניות הן אבני הבניין של ה חלבונים ורקמת השרירים. תהליכים פיסיולוגיים רבים הקשורים לפיתוח גוף החל מאנרגיה, התאוששות, היפרטרופיה שריר, ירידה באחוזי השומן, עלייה בכוח קשור לחומצות אמינו. עשרים ושלוש חומצות אמינו הן אבני בניין המולקולריות של החלבון. חומצות אמינו ניתן לחלק לשתי קבוצות: חומצות אמינו חיוניות וחומצות אמינו בלתי חיוניות. תשע חומצות אמינו חיוניות מיועדות הן חייבות להיות מסופקים לגופנו ע"י המזון שאנו אוכלים. שנים עשר חומצות אמינו הלא חיוניות מבוססת על היכולת של הגוף שלנו לסנתז אותם מחומצות אמינו אחרות - חיוניות.http://bodybuilding-4-u.blogspot.co.il/ גורלה של חומצת האמינו לאחר שעברה אל הכבד תלויה מאוד בצרכי הגוף באותו הרגע. מספר חומצות אמינו יכולות להיכנס למחזור הדם, שם הן מצטרפות לחומצות אמינו אשר שוחררו במהלך הפירוק והסינתזה המתמדת של רקמות הגוף השונות. חומצות אמינו אחרות נמצאות בשימוש ע...

ניצול חלבונים מרבי! הכיצד?

תמונה
ראיון עם הדוקטור על ניצול חלבונים מרבי. דר' עזרא קובי בראיון אישי תודה לאתר: http://diet2all.net. העיתוי ב צריכת חלבון : בכדי למקסם את ספיגת החלבון, כדאי לפרוס את צריכת החלבון לאורך כל היום. הגוף יכול לספוג כעד 10 גרם חלבון לשעה בלבד. http://amino-acids-proteins.blogspot.co.il מחקר שפורסם בכתב העת "The Journal of Nutrition" בחודש יוני 2014 מצא כי יותר שרירים נוצרו כשאנשים פיצלו את צריכת החלבון שלהם באופן שווה בין ארוחת בוקר, צהריים וערב מאשר אכילתו ולפחות את רוב החלבון שלהם במהלך ארוחה אחת ביום. לא כדי לאכול ארוחה עשירה בחלבון מייד לאחר אימון אם אתה מנסה למקסם את ספיגת החלבון. מחקר שפורסם ב- "American Journal of Physiology".  במארס 2013 נמצא כי במהלך שלב ההתאוששות לאחר אימון התנגדות, עיכול חלבון וקליטה נפגעת בשל הנזק שנגרם למעי הדק במהלך האימון. עם זאת, מחקרים נוספים נדרשים כדי לאמת את התוצאות של מחקר ראשוני הקטן הנ"ל. ההמלצה הנוכחית היא לצרוך ולאכול 10 עד 20 גרם חלבון לאחר אימון נמרץ יחד עם 0.5 עד 0.7 גרם של פחמימות לכל קילו של משקל הגוף כדי לעזו...

החלבונים בגופנו

תמונה
להלן ראיון עם דר' עזרא יעקב על החלבונים בגופנו ופעילותם הפיזיולוגית http://diet2all.net. חלבונים חיוניים לגופנו הרבה יותר מאשר רק לעזור לנו לבנות שרירים חזקים. החלבונים נמצאים בכל תא ורקמה, כל אחד עם פונקציה מאוד מיוחדת הכרחית להתפתחות נורמלית ותפקוד ללא תפקיד אחד חשוב יותר מהאחרים. אנו מקבלים את החלבון שגופנו מנצל דרך התזונה, אבל הגוף שלך יכול לייצר חלבונים גם כן.