יום רביעי, 30 בדצמבר 2015

הליקובקטר פילורי תזונה ומחלות עיכול, גזים, צרבת, כאבי בטן

הליקובקטר פילורי תזונה ומחלות עיכול, גזים, צרבת, כאבי בטן, מטופלים מספרים חוויות מהליך הטיפול בתזונה ודיאטה רפואית. (תודות לאתר: http://diet2all.net). פעולתו של H. pylori אחת ההשלכות העיקריות של זיהום H. pylori הוא השפעתו על ייצור חומצה בקיבה. אם החיידקים יישבו את האזור שבו הבטן מצטרפת למעי דק, זה יכול להשפיע על התאים השולטים הפרשת חומצת קיבה. זה יכול להוביל לייצור יתר של חומצה הידרוכלורית, כך הדבר סולל את הדרך לכיב - פצע. עם זאת, אם החיידקים ליישב את החלק של הקיבה המרכזי, התאים מייצרי החומצה עצמם מושפעים ופחות חומצה מופרשת, גורמת hypochlorhydria או חומצה בקיבה נמוכה.

H. pylori הוא מסוגל "להדביק" את עצמו למשטחי התאים שמתחת לשכבה הרירית של הקיבה, ובכך להגן על עצמם מתגובות חיסוניות. תוצאות דלקת קיבה כרוניות כמו המערכת החיסונית לא מצליחה למגר את הפולש מחמצנים רבים משתחררים. אולי כתוצאה מתגובות חמצון אלה יש רמות נמוכות יותר  של ויטמין C ונוגדי חמצון אחרים במיצי הקיבה של הסובלים. ההישרדות של H. pylori בקיבה תלויה ביכולתו לנטרל את חומצת הקיבה באמצעות הייצור של urease שמגיב עם אוריאה כדי ליצור אמוניה. אמוניה זה יחד עם מוצרים אחרים של חילוף החומרים H. pylori היא רעילה לתאים אנושיים.

זיהום בהליקובקטר פילורי יכול להיות תהליך כרוני שנמשך עשרות שנים והשילוב של סיבוכים יכול להיות השפעות מרחיקות לכת על בריאותו של האדם נושא את הזיהום, במיוחד אם המצב התזונתי שלהם נפגעת. זה של לא מפתיע שחיבורים גוברים עם מחלות רבות שאינו העיכול נעשים.



גורמי סיכון: בין 10-20% מאלה עם H. pylori כיב פפטי יחווה (קיבה והתריסריון), וכ 1% חווים סרטן הקיבה כתוצאה מהזיהום. תוצאות אלו הן בשל יחסי הגומלין המורכבים בין נטיות גנטיות, הארסיות של הזן של H. pylori וגורמים סביבתיים.



טיפול בהליקובקטר פילורי תזונה ודיאטה אישית למטופלים

טיפול בהליקובקטר פילורי תזונה ודיאטה אישית למטופלים אשר מספרים את סיפורים האישי, אודות החיידק והשפעותיו ההרסניות לקיבה, כגון: כאבי בטן, גזנים, נפיחויות בבטן, תחושה כללית לא טובה ועוד...



סטטיסטיקה מצביעה על כך שיותר ממחצית מאוכלוסיית כדור הארץ עשויה להיות נגועה בחיידק המתריד - הליקובקטר פילורי.



הגילוי של הליקובקטר פילורי, חיידק ספירלה שחי בסביבה העוינת והחומצית - בקיבה. החיידק התגלה ע"י שני רופאים אוסטרליים, בארי מרשל ורובין וורן בשנת 1982. יותר ממחצית האוכלוסייה שנושא את החיידקים ו- 5,000,000 מקרים משוערים של סרטן קיבה וכיב התריסריון מתרחשים מדי שנה כתוצאה מהזיהום בהליקובקטר פילורי. כ- 60% מכיבי קיבה ועד 80% ממקרי סרטן הקיבה קשורים לחיידקים.



הליקובקטר פילורי איבחון

הליקובקטר פילורי אבחון ד"ר קובי עזרא

החיידק helicobacter pylori מתיישב בקיבה וגורם לתהליך דלקתי כרוני. זיהום בחיידק זה עלול לגרום להתפתחות כיב, דלקת של רירית הקיבה וגידולים בקיבה. כאשר מאובחנות מחלות אלו יש לאתר את מקור הזיהום ולספק טיפול  נגדו במידת הצורך.

ישנם מספר בדיקות לחיידק הליקובקטר פילורי, החלב מבדיקת דם שבודקים את נוכחות הנוגדנים לחיידק. ועד לבדיקת הנשיפה (מהירה, קלה ואמינה) המטופל שותה תמיסה המכילה פחמן מסומן. במידה והחיידק נמצא בקיבה, הוא מפרק את התמיסה והפחמן מגיע לריאות. הנבדק נושף את האוויר לפיה המחוברת למד קרינה רדיואקטיבית וכך ניתן לומר שלילי או חיובי לחיידק.

בדיקה זו רגישה וסגולית (95-98%). היא משמשת לאבחון החיידק ולאישור הכחדתו לאחר הטיפול.

ישנה גם את בדיקת הצואה שבא ניתן לגלות אנטיגנים של החיידק. בדיקה זו גם מדויקת מאוד. בדיקת רקמה על מנת לגלות את החיידק בדגימת רקמה שנלקחה בביופסיה מהקיבה בזמן גסטרוסקופיה.




הליקובקטר פילורי והשמנה

ישנו ויכוח על השפעת החיידק המזהם הליקובקטר פילורי במדד מסת גוף (BMI). מחקר שנערך לאחרונה הראה כי אנשים שעברו מיגור של החיידק הליקובקטר פילורי פיתחו עלייה משמעותית במשקל, בהשוואה לנבדקים עם קולוניזציה פילורי שלא טופלה.

על מנת להבהיר את הקשר בין התישבות H. pylori והשכיחות של עודף משקל והשמנה במדינות מפותחות.

בספרות פרסמו דיווחים על נתונים של שיעורי שכיחות פילורי ושכיחות השמנה. מחקרים שנבחרו דיווחו שכיחות פילורי בדגימות אוכלוסייה אקראיות עם גודל מדגם של יותר מ-100 נושאים במדינות מפותחות (תמ"ג> 25 000 $ בארה"ב / אדם / שנה). מתאים הפצות BMI למדינות ואזורים מקבילים זוהו. בדיקות פרמטרית שמשו כדי להשוות את הקשר בין H. pylori ושיעורי עודף משקל והשמנת יתר.

תוצאות של ארבעים ותשעה מחקרים עם נתונים מ-10 מדינות באירופה, יפן, ארה"ב ואוסטרליה זוהו. שיעור פילורי הממוצע היה 44.1% (טווח 17-75%), השיעורים הממוצעים להשמנת יתר ועודף המשקל היו 46.6 (± 16)% ושל 14.2 (± 8.9)%. שיעור ההשמנה ועודף המשקל היה הפוך ומשמעותי (r = 0.29, P <0 .001="" h.="" p="" pylori.="">
מסקנות: יש מתאם הפוך בין שכיחות פילורי ושיעור עודף משקל / השמנת יתר במדינות העולם המפותח. לפיכך, הירידה ההדרגתית של קולוניזציה פילורי שנצפה בעשורים האחרונים (או גורמים הקשורים לירידה בשיעור) יכולה להיות קשר סיבתי להשמנה אנדמית נצפתה בעולם המערבי.

יום שלישי, 29 בדצמבר 2015

דלקות אוזניים תוספי תזונה וצמחי מרפא

דלקות אוזניים תוספי תזונה וצמחי מרפא ראיון עם ד"ר קובי עזרא - מעניין מאוד!. (תודות לאתר: http://diet2all.net).



איך מטפלים בדלקות אוזניים?



רוב דלקות אוזניים קלות. חלק מהשיטות הבאות יעילים בהקלה על הסימפטומים של דלקת אוזניים חריפה:



1. בד חם לאוזן המושפעת הכאבים.

2 משככי כאבים ללא מרשם רופא, כמו איבופרופן או פרצטמול.

3. משככי כאבים במרשם רופא, כמו מרשם טיפות להקלה על כאב כמו אוטידין.

4. חומרים נוגדים גודש כגון: פסאודואפדרין.

אם הסימפטומים שלכם מחמירים או שאינם משתפרים, אתם צריכים לקבוע פגישה עם הרופא שלכם. הוא עשוי לרשום אנטיביוטיקה, אם דלקת האוזניים שלכם היא כרונית או לא נצפה לשיפור. כשמדובר בילדים אם ילד מתחת לגיל שנתיים ומציג בתסמיני דלקת אוזניים, רופא צפוי לתת לו אנטיביוטיקה לרוב.



כמו כן, גם: דלקות אוזניים חוזרות מבוגרים, דלקות אוזניים טיפול טבעי, דלקות אוזניים תינוקות, דלקות אוזניים חוזרות אצל ילדים, דלקות אוזניים לתינוקות, דלקות אוזניים חוזרות אצל תינוקות,



תפריט דיאטה לחיטוב הגוף

תפריט דיאטה לחיטוב הגוף לדוגמא

ארוחת בוקר - 7:30
ביצה קשה שלמה
2 פרוסת לחם שיפון מלא (עדיף כצנים על מנת להקטין רמות גלוטן - בעת הצורך)
2 כפות תערובת (המכילה כף וחצי טחינה גולמית + כפית סילן תמרים ללא סוכר + קינמון), אפשר לאכול זאת כסנדויץ.

ארוחת ביניים - 9-10
חצי כוס של קוואקר מלא
כף גבינה גדושה
2 פרוסת לחם שיפון מלא
חצי אבוקדו / כף טחינה
2 אגוזי מלך (4 חצאים) + אגוז ברזיל.

ארוחת צהריים - 1300
כוס וחצי של אורז מלא / כוסמת / קינואה / חיטה (בעדיפות מהגבוה לנמוך).
150 גרם חזה עוף / סלמון / אמנון
סלט ירקות (להוסיף כורכום, קאמון, פלפל גרוס)
כף שמן זית.

ארוחת ביניים - 1530-1600
כמו בצהרים.

ארוחה לפני אימון / בכול מקרה לקחת
(ללא לקחת חלבון)
2 תמרים, אגוז מלך
ניתן להוסיף תפוח

ארוחה לאחר אימון
1.5 סקופ חלבון (כ-30 עד 40 גרם חלבון)
5 תמרים גדולים
2 פרוסות לחם שיפון מלא
2 כפות טחינה גולמית / גבינה גדושות.

ארוחת לילה - 2200-2300
2 פרוסות לחם שיפון מלא
חצי גביע (עד גביע) קוטג' / גבינה
רבע כפית זרעי צ'יה.


אימון ותרגלים (בהתאם לפרט):
3 פעמים בשבוע, יום מנוחה בין אימונים.
1.      שכיבות שמיכה רחב, 20 חזרות.
2.      סקוואטים  20 חזרות.
3.      כפיפות בטן מקסמום חזרות או בטן סטטי (דקה)
ואחרי לעשות ניעות קטנות בתרגיל הבטן כאשר הסנטר קדימה עד שהבטן שורפת.
4.      עליות מתח 10 פעמים.
כול סט, בלי הפסקה, 4 פעמים. (אפשר עד חצי דקה הפסקה בין סט לסט) .



הערות לתפריט דיאטה:

כול הגבינות / קוטג' עד 3%
אם אנו רחוקים (2-3 שעות)  מארוחות חלביות, ניתן להוסיף עד 10 שקדים ו- 2 אגוזי לוז. לא ביחד עם ארוחה חלבית.
אפשר לקחת יוגורט אחד ליום במקום גבינה.

יום שני, 28 בדצמבר 2015

דיאטה לשיפור הזיכרון

דיאטה לשיפור הזיכרון ראיון עם ד"ר עזרא יעקב. (תודות לאתר: http://diet2all.net).



בעזרת דיאטה מתאימה ניתן לשפר את הזיכרון - תהליכים קוגניטיביים. חוסר תרגול מוחי וחוסר אתגר שכלי גם הוא נכלל בין הגורמים להפרעות הזיכרון.



משפחת ויטמיני B חשובים ביותר לפעילות מערכת העצבים והמוח, החשובים  ביותר הם ויטמין B6 ו־ B12. ויטמין B6 חיוני לייצור נוירוטרנסטמורים (מוליכים עצביים), כגון: הסרוטונין, GABA, אציטין-כולין דופמים וכו'... בעת חסר בויטמין B, נוצרים סימנים כדיכאון, עצבנות, הפרעות שינה ובעיות בזיכרון.



ויטמין E הינו נוגד חמצון המגן על רקמות המוח מפני מחלות ניווניות של מערכת העצבים כמו מחלת האלצהיימר.




איך לשפר את הזיכרון

כיצד לשפר את הזיכרון? ראיון עם ד"ר קובי עזרא.



איך לשפר את הזיכרון? כיצד אנו יכולים לשפר את הזיכרון שלנו, התשובה היא ע"י שלושה גורמים עיקריים: תזונה לגוף, תזונה לנפש ופעילות גופנית.



פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם. אפילו פעילות נורמטיבית פשוטה, כמו הליכה מהירה, יכולה לשפר את זרימת הדם ועקב כך גם החמצן למוח.



פעילות גופנית משפרת את תפקודן של מערכות שונות בגופנו, כמו גם השפעתה על הזיכרון ועל היכולות הקוגניטיבית. פעילות גופנית של כ- 20 דקות ליום בצורת התעמלות כמו הליכה, רכיבת אופניים, שחיה וריקוד.



אכילה יומית משפיע בטווח הארוך על ביצועי הזיכרון שלנו. מחקרים הראו שאכילת מאכלים מסוימים עשויה לשפר את המעגלים העצביים במוחנו השולטים בזיכרון.



אם כן נשאלת השאלה: אילו מאכלים? מאכלים העשירים בנוגדי חמצון, בויטמינים בעיקר B שעשויים לעזור לתפקוד מערכת העצבים.

למשל פירות וירקות הם מרוק טוב לנוגדי חמצון, בעיקר רימונים, פירות יער, תפוחים, ברוקולי ועוד...



שינה סדירה של כ- 7-8 שעות בלילה תסייע לשיפור הזיכרון. במהלך השינה, מוחנו מקבע את הזיכרון של מידע שהתקבל במהלך היום.



מצבים נפשיים כסטרס ודיכאון מגבירים את רמות ההורמון קורטיזול בדם. רמות מוגברות של קורטיזון בדם משפיעות על איזור במוח שנקרא היפוקמפוס, האחראי על ארגון הזיכרון לטווח הקצר.



בצעו תרגילי מוח בדיוק כמו הספורט לשרירים, כדי לעשות ספורט למוח ע"י למשל תרגילים מתמטיים, משחקי זיכרון וכו'...



אם אהבתם את הקליפ, אתם מוזמנים לעשות לנו לייק ולשתף אותו עם החברים שלכם.