כמה שקלת לפני ואחרי הדיאטה והחיטוב? משקל לפני ואחרי הדיאטה (ולהזכיר את נושא השרירים) לפני: 69, אחרי 57 ירידה של 11 אחוז שומן!.
מה דעתך על קובי עזרא? מקצועי, אמין, אדיב, זמין לשאלות מכל הסוגים, תומך ומתאים את התהליך אליך ולאורח החיים הייחודי של כל אחד.
כמה פעמים בשבוע את מתאמנת? כ- 3 פעמים פעילות אירובית.
מה דעתך על השיטת הדיאטה וההרזיה Diet2All? וכיצד חשת לפני ואחרי הדיאטה? אני התחלתי את הדיאטה סקפטית, משום שלא האמנתי שאכן אגיע לתוצאות הרצויות לי. תוך זמן קצר הסביבה החלה להחמיא לי על השינוי ותוך מספר חודשים ירדתי כ- 4 מידות במכנסיים.
מבחינתי השיטה הוכיחה את עצמה-אני תמיד רציתי להיכנס לכל חנות, ולבחור מכנס מבלי להתבייש ולהראות כמו שאפילו לא חשבתי שאוכל להראות.
לאחר סיום הדיאטה שמרתי על משקלי, מעל לשנתיים, מבלי תנודות "האקורדיון" האופייניות בדיאטות לא מקצועיות.
מילות סיכום? למי שמוכן ובשל לשינוי אורח חיים, ולהיראות כמו שתמיד רצה להראות, שיטת קובי עזרא מומלצת. זוהי לא שיטת קסם או שיטה שבה מבטיחים לנו לרדת X קילו ב-X זמן אלא שיטה שמקנה הרגלים נכונים, אם דבקים בתפריט לאורך הדיאטה, ובתפריט שמירה שקובי בונה לנו לאחר סיומה, ממשיכים לשמור על משקל יציב לאורך זמן. השיטה של קובי מקנה לנו את היכולת לנהל אורח חיים מאוזן ונכון, תוך ירידה במשקל באופן פרופורציונאלי לנתונים הייחודיים של כל אחד מאיתנו, והחשוב מכל-תמיכה לאורך התהליך אך גם בסיומו. קובי מעניק את השירות של שקילה, מדידות ומעקב כללי גם לאחר סיום התהליך.
דיאטה לחיטוב הגוף בשיטת קובי עזרא: אם אתחיל לכתוב את דעתי על קובי עזרא הריאיון הזה יתפרס על מספר רב של עמודים נכבדים, לכן אני אתמצת ואומר שמדובר באחד האנשים המקצועיים האמינים האדיבים והחברותיים שהתחום הזה ידע, אדם עתיר ניסיון צנוע ומקצועי אשר יודע לקלוע בול לכל מטרה ברמה שלא תיארתי לעצמי, הצעד הכי חכם שעשיתי היה לפנות למר קובי עזרא ולשנות את חיי באופן שתמיד רציתי.
שלום שמי עומרי אזולאי 21/2/1986 גובהי 183 ס"מ ואני מאמן כושר אישי בהולמס פלייס באר שבע.
את הדיאטה התחלתי במשקל 89.9 בתאריך 5.5.09 על 21 אחוז שומן.
נכון להיום 5.10.10 משקלי 85.5 ק"ג על 12.5% זה נראה כאילו מדובר בסכ"ה בכמה קילוגרמים פחות אבל מדובר ב 8.5% שומן שירדו ובתוספת משמעותית של מסת שריר נקייה מה שהופך את התהליך לארוך קשה אך כל כך משתלם.
המטרה העיקרית כרגע היא להגיע ל-10% ולשמר מסת שריר ולאחר מכן להגיע לאותם אחוזים על משקל 90-95 ק"ג.
אני מתאמן באזור ה-4 שנים, רווק (עם החברה כבר 3 וחצי שנים) {כבר נשוי}.
אם אני אתחיל לכתוב את דעתי על קובי עזרא הריאיון הנ"ל יתפוס עמודים רבים לכן אני אתמצת ואומר שמדובר באחד האנשים המקצועיים האמינים האדיבים והחברותיים שהתחום הזה ידע! מנטור עתיר ניסיון צנוע ומקצועי אשר יודע לקלוע בול לכל מטרה ברמה שלא תיארתי לעצמי, הצעד הכי חכם שעשיתי היה לפנות למר קובי עזרא ולשנות את חיי באופן שתמיד רציתי.
אופן האימון שלי משתנה בתקופות חיטוב אני מתאמן 5 ימים ובתקופות המסה אני מתאמן 4 ימים כדי לתת לגוף מנוחה אחרי האימונים המפרכים.
ניתן לומר שהתוכניות הייחודיות של קובי עזרא הוסיפו לי כוח משמעותי לפחות ברמת ה- 20-25 אחוזים הטכניקות ובחירת התרגילים קולעת בדיוק ומובילה את הגוף שלי להישגים.
שיטות ההרזיה של קובי פשוט גאוניות מדובר בטכניקות מיוחדות שכאשר אתה יושב עם עצמך בבית ומפרש את התפריט שהוא כתב אתה קולט עד כמה התפריט חכם מבחינת חישוב הקלוריות החלבון השומן והפחמימות שגופך צריך וכל זה מראשו של מר עזרא שלא צריך שום אתר אינטרנט או מחשבונים כדי לבנות תפריט שהוא מקצועי לחלוטין.
בכל פעם מחדש אני מגלה שילובים מעניינים שלא ידעתי עליהם, בנוסף אני אוהב שקובי עזרא מסביר בדיוק למה בתפריט הזה נשתמש בקינמון חחח ובתפריט הבא נשתמש בכורכום קובי עזרא לא חוסך בפרטים ומסביר את החשיבות של כל מרכיב בתפריט, התמונות מדברות בעד עצמן השיטה פשוט עובדת!!!
מדהים לראות מה הצלחתי לעשות עם הגוף ב-3 חודשים של חיטוב ואיך הוספתי לעצמי מסת שריר איכותית בכל פעם שעבדתי על מסה.
אני פשוט ממליץ בחום, מיותר לציין שקובי לא דוחף אותי לשום תוספים מיותרים בתפריט והתפריט מתבסס אך ורק על מזון טבעי מה שמחזק עוד יותר את היכולות שלו להוביל לדיאטה טבעית ומאוזנת.
לסיכום אברך את קובי לעוד שנים רבות של הצלחה ועבודה מכל הלב אני באופן אישי אמשיך איתו עוד שנים ארוכות (שהמטרה היא להתחרות בעוד כשנתיים 2012),
אני ממליץ לכל אחד שרוצה להגשים את החלום שלו לפנות לקובי עזרא קובי יהפוך לך את החלום למציאות.
הדיאטה והרזיה בשיטת Diet2All שפיתח קובי עזרא PhD, להלן עוד סיפור אישי של מטופל מרוצה התהליך עיצוב וחיטוב הגוף.
תן לנו מעט פרטיים אודותיך?
מקום מגורים: בית דגן (ירושלים לשעבר). תאריך לידה: 10-3-76.
גובה: 173 ס"מ, משקל התחלתי 83 ק"ג (כיום 67 ק"ג), אחוזי שומן: 35% (כיום 14% ומטה).
מקום עבודה: שיווק מזון - מנהל מכירות.
איכן אתה מתאמן?
מתאמן: בחדר הכושר - GO-active ראשון לציון.
כיצד הגעתה אלנו?
דרך מכר (אביתר עבודי). פשוט ראיתי את השינויים שחלו אצלו בגוף, פשוט לא להאמין (מבחור שמן, הפך לאיש שרירי וחיטוב, כל זאת תוך זמן קצר ביותר!), אז אמרתי לו תביא לי דחוף את הטלפון של הקוסם!!!
כיצד חווית את שיטת ההרזיה והחיטוב Dit2All ודעתך האישית?
השיטה מעולה! ומאוד אינדיבידואלית לכל אדם בהתאמה אישית.
מאיזה משקל ונקודת התחלת בדיאטה?
הייתי גבר שמן! במשגרת העבודה שלי תמיד הייתי אוכל - עמדתי על 84 קילו עם 36% שומן.
בעקבות הדיאטה הנ"ל, שיניתי הרגלי אכילה וספורט. הגעתי ל- 17% (ומטה) אחוזי שומן, בפרק זמן מאוד קצר! של כשלושה חודשים, וזאת אודות לשיטת הדיאטה הזאת, שהיא מאוד פרקטית.
תודות לקובי עזרא אני מאמין שאני חומר ביד היותר. הוא פשוט סטט - אשר סיטט את הגוף שלי.
ראיון בוידאו עם מפרש - אודות שיטת הדיאטה, ההרזיה והחיטוב.
מדענים טוענים שאכילת יתר אינה הסיבה העיקרית להשמנה!, אך איכות המזון כן!
מאמר פרספקטיבי מאתגר את "מודל איזון האנרגיה", שאומר שעליה במשקל מתרחשת מכיוון שאנשים צורכים יותר אנרגיה (קלוריות) ממה שהם מוציאים.
לדברי המחברים, "רעיון השמנה כהפרעה במאזן האנרגיה מחזיר עקרון לפיסיקה מבלי להתחשב במנגנונים הביולוגיים העומדים בבסיס עלייה במשקל."
המחברים טוענים ל"מודל האינסולין הפחמימות", המסביר השמנה כהפרעה מטבולית המונעת ע"י מה שאנו אוכלים, ולא בכמה.
* הודעות בריאות הציבור המעודדות אנשים לאכול פחות ולהתעמל יותר לא הצליחו לעצור את העלייה בשיעורי ההשמנה והמחלות הקשורות להשמנה.
* המודל של איזון האנרגיה, שאומר שעלייה במשקל נגרמת מצריכת יותר אנרגיה ממה שאנחנו מוציאים, "מחזירה עקרון פיסיקה מבלי להתחשב במנגנונים הביולוגיים המניעים עלייה במשקל."
* מודל הפחמימות-אינסולין טוען בצורה נועזת: אכילת יתר אינה גורמת להשמנה; תהליך השמנה גורם לאכילת יתר.
* מגפת ההשמנה הנוכחית נובעת, בין היתר, מתגובות הורמונליות לשינויים באיכות המזון: בפרט מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה, המשנה באופן מהותי את חילוף החומרים.
* התמקדות במה שאנו אוכלים ולא בכמה אנו אוכלים היא אסטרטגיה טובה יותר לשמירת המשקל.
נתונים סטטיסטיים של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) מראים כי השמנת יתר פוגעת ביותר מ- 40% מהמבוגרים האמריקאים, ומציבה אותם בסיכון גבוה יותר למחלות לב, שבץ, סוכרת מסוג 2 וסוגים מסוימים של סרטן.
הנחיות התזונה של ה- USDA לאמריקאים 2020 - 2025 אומרים לנו עוד כי ירידה במשקל "מחייבת מבוגרים להפחית את כמות הקלוריות שהם מקבלים ממזונות ומשקאות ולהגדיל את הכמות הוצאה באמצעות פעילות גופנית".
גישה זו לאיזון ושמירת המשקל מבוססת על מודל מאזן האנרגיה בן המאה שנים שקובע כי עלייה במשקל נגרמת ע"י צריכת יותר אנרגיה ממה שאנחנו מוציאים.
בעולם של היום, מוקף במאכלים מעובדים מאוד טעימים, משווקים בכבדות, קל לאנשים לאכול יותר קלוריות ממה שהם צריכים, חוסר איזון שמחמיר עוד יותר ע"י אורח החיים היושבני של היום.
בחשיבה זו, אכילת יתר, יחד עם פעילות גופנית לא מספקת, מניעה את מגפת ההשמנה.
מצד שני, למרות עשרות שנים של הודעות לבריאות הציבור הממריצות לאנשים לאכול פחות ולהתעמל יותר, שיעורי ההשמנה והמחלות הקשורות להשמנה עלו בהתמדה.
כותבי "מודל הפחמימות-אינסולין: נקודת מבט פיזיולוגית על מגפת ההשמנה", נקודת מבט שפורסמה בכתב העת האמריקאי לתזונה קלינית, מצביעים על פגמים בסיסיים במודל איזון האנרגיה, וטוענים כי מודל חלופי, הפחמימה-אינסולין מודל, מסביר טוב יותר השמנה ועלייה במשקל.
יתר על כן, מודל הפחמימות-אינסולין מצביע על הדרך לאסטרטגיות יעילות יותר ועמידות לאורך זמן לאורך זמן.
לדברי הסופר הראשי ד"ר דיוויד לודוויג, אנדוקרינולוג בבית החולים לילדים בבוסטון ופרופסור בבית הספר לרפואה של הרווארד, מודל איזון האנרגיה אינו עוזר לנו להבין את הגורמים הביולוגיים לעלייה במשקל: "במהלך פרץ גדילה, למשל, בני נוער עלולים לעלות צריכת מזון בכ- 1000 קלוריות ביום.
אבל האם אכילת יתר שלהם גורמת להתפרצות הגדילה או שפרץ הגדילה גורם למתבגר להיות רעב ואכילת יתר?".
בניגוד למודל איזון האנרגיה, מודל הפחמימות-אינסולין טוען טענות נועזות: אכילת יתר אינה הסיבה העיקרית להשמנה.
במקום זאת, מודל הפחמימות-אינסולין מטיל חלק ניכר מהאשמה במגפת ההשמנה הנוכחית בדפוסי תזונה מודרניים המאופיינים בצריכה מוגזמת של מזונות בעלי עומס גליקמי גבוה: בפרט פחמימות מעובדות ומהירות לעיכול.
מזונות אלה גורמים לתגובות הורמונליות המשנות באופן מהותי את חילוף החומרים שלנו, מניעות את אחסון השומן, עלייה במשקל והשמנת יתר.
כאשר אנו אוכלים פחמימות מעובדות מאוד, הגוף מגביר את הפרשת האינסולין ומדכא את הפרשת הגלוקגון.
ההורמון גלוקגון בתורו, מאותת לתאי השומן לאחסן יותר קלוריות, ולהשאיר פחות קלוריות זמינות לדלק שרירים ורקמות פעילות מטבולית אחרות.
המוח קולט שהגוף אינו מקבל מספיק אנרגיה, מה שמוביל לתחושה של רעב. בנוסף, חילוף החומרים עשוי להאט בניסיונו של הגוף לחסוך בדלק.
לפיכך, אנו נוטים להישאר רעבים, גם כאשר אנו ממשיכים לצבור עודף שומן.
כדי להבין את מגיפת ההשמנה, עלינו לשקול לא רק כמה אנו אוכלים, אלא גם כיצד המזונות שאנו אוכלים משפיעים על ההורמונים ועל חילוף החומרים שלנו.
עם הקביעה שלו שכל הקלוריות דומות לגוף, מודל איזון האנרגיה מפספס את החלק החיוני הזה של הפאזל.
אמנם מודל הפחמימות-אינסולין אינו חדש-אך מקורו בתחילת המאה ה- 20 נקודת המבט של כתב העת האמריקאי לתזונה קלינית היא הניסוח המקיף ביותר של מודל זה עד כה, שנכתב ע"י צוות של 17 מדענים, חוקרים קליניים מוכרים בינלאומיים, ומומחי בריאות הציבור.
באופן קולקטיבי, הם סיכמו את כמות ההוכחות ההולכת וגדלה התומכת במודל הפחמימות-אינסולין.
יתר על כן, המחברים זיהו שורה של השערות הניתנות לבדיקה המבדילות את שני המודלים להנחיית מחקר עתידי.
לאימוץ מודל הפחמימות-אינסולין על פני מודל איזון האנרגיה יש השלכות קיצוניות על ניהול משקל והשמנת יתר.
במקום לדחוף אנשים לאכול פחות, אסטרטגיה שבדרך כלל לא עובדת בטווח הארוך, מודל הפחמימות-אינסולין מציע דרך אחרת המתמקדת יותר במה שאנו אוכלים.
לדברי ד"ר לודוויג, "הפחתת הצריכה של הפחמימות הניתנות לעיכול המהיר שהציפו את אספקת המזון בתקופת דיאטה דלת שומן מפחיתות את הדחף הבסיסי לאחסון שומן בגוף. כתוצאה מכך אנשים עלולים לרדת במשקל עם פחות רעב ומאבק".
המחברים מכירים בכך שיש צורך במחקר נוסף על מנת לבדוק באופן סופי את שני המודלים ואולי לייצר מודלים חדשים המתאימים יותר לראיות.
לשם כך הם קוראים לשיח בונה ו"שיתופי פעולה בין מדענים בעלי נקודות מבט מגוונות לבדיקת תחזיות במחקר קפדני וללא משוא פנים".
שתיית הרבה מים מקובלת בדרך כלל במשטרי הרזיה ונחשבת לבריאה; אולם מעט מחקרים שיטתיים מתייחסים לרעיון הנ"ל.
כך המחקר בדק 14 נבדקים בריאים, בעלי משקל תקין (שבעה גברים ושבע נשים), העריכו את ההשפעה של שתיית 500 מ"ל מים על הוצאה אנרגטית ושיעורי חמצון באמצעות קלורימטריה עקיפה של כל החדר.
ההשפעה של שתיית מים על חילוף החומרים של רקמות השומן הוערכה בטכניקת המיקרו-דיאליזה.
שתיית 500 מ"ל מים העלתה את קצב חילוף החומרים בכ- 30%. העלייה התרחשה תוך 10 דקות והגיעה למקסימום לאחר 30-40 דקות.
התגובה התרמוגנית הכוללת הייתה כ- 100 קילו ג'אול השווה ל-24 קלוריות.
כ- 40% מהאפקט התרמוגני מקורו בחימום המים מ- 22 מעלות עד ל- 37 מעלות צלזיוס.
בגברים, השומנים בעיקר הניבו את העלייה בקצב חילוף החומרים. לעומת זאת, בנשים פחמימות שימשו בעיקר כמקור האנרגיה.
העלייה בהוצאה האנרגתית עם מים פחת עם חסימה מערכתית של בטא-אדרנצפטור. לפיכך, שתיית 2 ליטר מים ביום תגדיל את ההוצאה האנרגטית בכ- 400 קילו ג'אול. כלומר ניצול יתר של 95 קק"ל בקירוב.
לכן, יש לקחת בחשבון את ההשפעה התרמוגנית של מים בעת אומדן הוצאות האנרגיה, במיוחד במהלך תוכניות של דיאטת הרזיה.
שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופתית והיום אספר לכם בקצרה על דיאטת הסירטפוד ועל הסירטואין, כמובן שאם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול אותי כאן בתגובות ובשמחה אשיב.
סירטפוד(Sirtfood) הוא מורכב משתי מילים: Food כלומר מזון, וסירטואין (Sirtuin) שהיא השם של קבוצת אנזימים בעלי תפקיד בתיקון החומר התורשתי בתאים, כלומר תיקון ה-DNA.
למעשה האנזים הראשון זוהה באמצע שנות ה-90 בשמרים, וכעבור 5 שנים זיהו את מקביליו גם באדם ומכרסמים.
סירטואין הינו גורם המעכב הזדקנות תאית ומאריך את תוחלת החיים של האורגניזמים באמצעות ויסות תהליכים תאיים שונים ומגוונים. דיכוי הזדקנות תאית ע"י סירטואין מתווך בעיקר באמצעות עיכוב בהתשת הטלומרים הקשורים לגיל, שמירה על שלמות הגנום וקידום תיקון נזקי DNA.
בנוסף, סירטואין מווסת את תוחלת החיים של האורגניזמים ע"י אינטראקציה עם מספר סיגנלים הכוללים את מסלול איתות אינסולין / IGF-1, חלבון קינאז ועוד...
ידוע שדיאטה דלת קלוריות מאריכה את תוחלת החיים של יצורים רבים ומעלה את פעילות הסירטואין. ישנם חומרי תזונה שהשפעתם דומה לצמצום כמות הקלוריות שצורכים וגם הם מפעילים את הסירטואין.
כשהאנזים מופעל הוא גורם לתאים לנצל יותר שומנים לשם יצירת אנרגיה וזאת כדי להתגבר על מחסור מדומה באנרגיה, וכך מפחית את כמות השומן בתאי הגוף.
בנוסף הפעלתו עשוי לסייע למטרות טיפוליות כמו למחלות הקשורות להזדקנות, כגון: סוכרת מסוג 2, מחלות דלקתיות והפרעות ניווניות. לכן מדענים שואפים לפתח תרופה שתפעיל את סירטואין.
סירטואינים מסדירים מסלולים מטבוליים ומעורבים בתהליכים ביולוגיים רבים כגון הישרדות תאים, הזדקנות, התפשטות, אפופטוזיס, תיקון DNA, מטבוליזם של תאים והגבלה קלורית.
נמצאו כ-7 סוגים של משפחת האנזימים הנ"ל הנחשבים למטרות פוטנציאליות לטיפול בפתולוגיות בבני אדם, לרבות מחלות ניווניות, שיפור הזיכרון, מחלות לב וכלי דם וסרטן.
ביונקים סירטואין1, סירטואין6 וסירטואין7 נמצאו בגרעין התא, סירטואין2 בציטופלסמה וסירטואין3, 4 ו-5 במיטוכונדריה. המוסכמה המדעית אומרת, שלפחות אחד הגורמים מאריכי החיים, המופעלים כתוצאה מדיאטת רעב, ואפשרי להפעילו באמצעות כימיקלים שונים כמו רסברטרול, גם ללא דיאטת רעב.
אז אתם בטח שואלים אילו מזונות וגורמי תזונה עשויים להפעיל את הסירטואין?
רבים מהחומרים מפעילי הסירטואין שייכים לקבוצה של חומרי תזונה בשם פוליפנולים, שנפוצים מאוד במזונות מהצומח כגון פירות ועלים. יש לציין שמחקרים אפידמיולוגיים מצאו קשר בין צריכה גבוהה של מזונות העשירים בפוליפנולים וירידה בסיכון למחלות כרוניות.
רכיבי תזונה ומזונות מעוררי סירטואין, הם בעיקר קקאו ושוקולד מריר, ובעיקר פירות יער, אך גם פירות אחרים כמו: תפוחים, פירות הדר, עלים ירוקים כמו: קייל, פטרוזיליה, תה ירוק, יין אדום ובעיקר הרכיב רזברטרול, זיתים וכו'...
אציין שמבחינה קלינית נבדקו המטפורמין שהיא תרופה לסוכרת סוג 2, ורזברטרול המצוי בקליפות ענבים, ביין אדום ותוספי תזונה.
רזברטרול הוא התרכובת הטבעית החזקה ביותר המסוגלת להפעיל את סירטואין1, ומחקה את ההשפעה החיובית של הגבלת הקלוריות. רזברטרול עשוי לסייע בטיפול או במניעת השמנה ובמניעת הירידה בתפקוד הלב הקשורה להזדקנות.